A Fejér megyei rendőrök Óbarok közelében három férfit fogtak el, akik robbanóanyagot szállítottak.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság robbanóanyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást T. Tamás 38 éves csákvári, M. István 43 éves dunaharaszti és G. Balázs 26 éves budapesti lakosokkal szemben.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2015. június 20-án a 8101-es számú úton Óbarok és Szárliget között ellenőriztek két gépkocsit és az azokkal közlekedő három férfit. Az intézkedés során a rendőrök az autókban robbanóanyag-gyanús tárgyakat találtak, ezért a férfiakat elfogták és a rendőr-főkapitányságra előállították. A nyomozók az eljárás során fémkereső eszközt, repeszgránátot, páncéltörő gránátot, kézigránátokat, aknákat, lőport, engedélyköteles fegyvereket és több száz éles lőszert foglaltak le. A tiltott haditechnikai eszközöket a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának átadták. A gyanúsítottak kihallgatásuk során arra hivatkoztak, hogy hobbiból gyűjtötték a robbanóanyagot. 

T. Tamást és társait a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása