Olvasónk írta, hogy az új játszóteret élvezik a gyerekek, de ennél sokkal jobban meg lehetett volna csinálni, lásd például a tatai vagy a tatabányai játszóteret. Olvasónk szerint hiányzik, hogy nem olyat építettek, amit ifjak és felnőttek is tudnak használni a mozgás, egészség és a szórakozás érdekében, akár gyerekeikkel, unokáikkal egy időben.    

szaradtfa.jpg

 

Az olvasó véleménye szerint az építési területnek látszó részen felületes számítása szerint 16 kiszáradt, kikarózott facsemete áll, 9 él és élni akar. (Lehet, hogy elszámoltam magam, de sokat nem tévedhettem.) Mindez abban a városban, aminek korábbi, nem bicskei polgármestere, mai országgyűlési képviselője erdészeti szakközépben végzett.

 Mindezt olvasónk annak kapcsán jelezte, hogy a Bicskei Szó örömmel adta hírül a szomszédos piactér szalonképessé tételének hírét.  Szerinte ezzel kellett volna kezdeni, mert az egész látvány azt sugallja, hogy ez a gyorsan és felületesen összedobott játszótér egyedül a kampány miatt volt fontos a róla döntőknek.

A játszótér megépítése egyébként szülői fórum kérésére indult meg a település játszótereinek állapota miatt. Mindezt a Bicskei Szó kommunikálta, még az is megjelent itt, milyen koncepció szerint kellene megépíteni és abban bizony a szerzők tekintettel voltak a tatabányai, tatai játszóparkok sokoldalú színvonalasságára. A faültetést első lépésnek javasoltuk cikkünkben. A város platánokat ültetett, aminek örültünk. De ez egy feltöltött terület, más talajjal. Egyébként nincs kizárva, hogy menthetők. Legalább olyan gondozottság kellene ide is és plusz (valódi) munkaerő a GESZ-nek, mint amilyen szépség a Hősök terén osztályon felülire tett parkban mutatkozik.   

"Persze, akárhányszor elmegyek mellette, mindig örömmel látom, mennyien szeretik az új játszót. Csak ez a mondat jut mindig eszembe: "Ha már egyszer építkezik, akkor építsen jót, jóból és szépet alaposan végiggondolva" - idézzük olvasónkat.

szaradtfa2.jpg

Azt pedig már a Bicskei Szó teszi hozzá, hogy az Összefogás Bicskéért javaslatára Szántó János polgármestersége idején Molnár Julianna címzetes főjegyző vezetésével a 400 tulajdonostól megvett Káposztás területét az Összefogás éppen szabadidős területnek szánta javaslata szerint.  Rövid ideig voltak vele más tervek is. A Bicskei Tanuszoda megépülése után a terület sokáig méltatlan állapotban állott, amit bicskei lokálpatrióta családok, akik nap mint nap elmennek mellette - nem tudtak tovább nézni. Kezükbe vették a terület széppé tételét saját forrásból, politikusi százezrek/hó+költségtérítés+cafetéria nélkül. A Bicskei Mezőgazdasági Zrt. nagyon sokat segített összefogásukban velük együttműködve, e bicskei cégnek köszönhető a Város Kemencéje is. 

A játszótéren mára 16 kiszáradt+9 szerencsére élő fáról el kell mondani, hogy azt már a város ültette. Amit mi magunk, bicskei civil lokálpatrióták ültettünk a saját becses kezeinkkel, az ennek a sokszorosa volt. Azok most is élnek, mert főleg a területet imádó füzek a két hosszabb oldalon, s mert Vázsonyi Zsolt és Bálint Imre, hogy csak kettő nevet emeljek ki a sok közül, folyamatosan locsolták saját vízzel, saját teherautóról. Azt is szeretném véleményemben ismét rögzíteni, hogy azoknak a most is élő és nem kiszáradt  fáknak minden darabját  bicskei lakosok vették meg a faiskolában, mert olyannyira egyetértettek a Bicske Szíve Parkját építeni kezdő civil erők városszépítő akaratával. Volt ami nem akart ott élni azok közül, amiket elültetünk. Legfeljebb öt darab. Azokat kivették és ültettek a helyére. Ha elfeküdt volna, meghúzatták pántokkal. Metszették őket. Tovább is van mondjam még? 

Mi következik ebből? 1. A város nem hordat sittes földet a területre 2. Az 1. pont eszébe sem jut, még álmában sem. 3. Gondoztatja a fákat, ha kell, cseréli őket 4. Az összedobott játszót nem tekinti befejezettnek, mivel nem befejezett 5. Mindezeket saját szemével is észreveszi a városvezető, helyettese, a helyettes helyettese és nem várja meg, hogy a Bicske Blog sok ezer olvasójából valaki megírja az állapotokról a véleményét.

Végezetül: köszönetet kell mondanunk a GESZ munkatársainak, akik a területet különben nagyon szépen karbantartják.  Öröm néha végignézi a "gyöpön", amin olykor sárkányt eregetnek papamamagyerekek. Jó látni, mennyire él az a kis vizes élőhely a rendőrkapitányság erődszerű épületével szemben.

Valamint végre kialakul a Bicskei Blog számos posztjában kért-kijárt gyalogátkelőhely. A jelenlegi Európában ugyanis azon kevés játszók közé tartozik a bicskei legújabb a tanuszodával együtt, amire a forgalmas útról nem vezet át zebra.  Márpedig a főúttal párhuzamos Kisfaludy utca Bicske legforgalmasabb utcáinak egyike.  

 

ia

        

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása