A Bicskei Szó értesülése szerint egy bicskei lakos levélben fordult az aljegyzőhöz, ami álljon itt a Bicskén élők alapvető érdekeinek képviseletében!  

(Az igen tisztelt képviselők helyett is - A szerk.) javasolta a bicskei lakos, hogy a fűtési szezonban pl. az avarégetést,a kiszáradt növényi maradványok égetését és minden szabadtéri megsemmisítő eltüzelést  teljes mértékben szüneteltetni kell, amúgy is sokan nem megfelelő tüzelőanyaggal teremtenek házaikon belül meleget, büdös füst plusz mérges légszennyezés lepi el Bicske városát - télen szinte nem lehet szellőztetni.

0 Ft + ÁFA/hó szaktanácsunk Pálffy Károly polgármesternek -  aki alpolgármester korában bátran és boldogan, netán lokálpatrióta hevülettel támogatta a 4 milliós Zöld Bicske logó megrendelését egy még véletlenül sem bicskei (de párttag!) tulajdonos cégétől:

1. Mielőbb intézkedni kell arról, hogy minden lakosság által összegyűjtött és zsákokba kihelyezett zöld hulladékot elszállíthassanak a Zöld Bicske dolgozói. 

2. Olyan szerződést kell kialakítani a jövőben, ami hasonlatosan a korábbi cégek kiváló eljárásához, a szerződésben tartalmazza a zöld hulladék meghatározott mennyiségű elvitelét. Okosba'.    

3. A fűtési szezonban egészen biztos és mielőbb be kell tiltani az avarégetést és minden ehhez hasonló szabadtéri égetést. Kivételek engedéllyel lehetnek, aminek meghatározása a döntéshozó feladata. A városi sajtófelületeken orvosszakértők, környezetmérnökök és pl. a Levegő Munkacsoport bevonásával környezet- és egészségvédelmi tájékoztató kampányt kell megtervezni és megkezdeni. Nem pl. avarégetés ellen, hanem szeretteink egészségéért, szülőföldünk vagy lakóhelyünk környezetvédelme érdekében kell  fellépni.

4. Javaslom, hogy akik ezt az 500 forint körüli zacskózást kitalálták, talán beszélgessenek  el mondjuk a város szociális területein dolgozókkal, talán kérdezzék meg tőlük, hogy szerintük kivihető-e mindez az egyre jobban teljesítő Bicskén - vagy sem. Főleg azok után, hogy a csúnya multiktól az itt élők megszokták, hogy a szerződéssel zacskót adtak oszt jó napot.

 5. Már jegyeztem ezt itt: a városnak környezetvédelem, a levegőtisztaság érdekében már régen létre kellett volna hoznia egy olyan közfoglalkoztatottaknak munkát adó komposzttelepet, ahová a bicskei lakos bizonyos feltételekkel (helyi a lakcím-kártya a minimum, de lehet úgyis, hogy helyieknek évi néhány köbméterig ingyenes, afölött meg ára van.   

 

"420 Ft-ért adják, azt a silány zacskót, amibe gyűjteni lehet a zöld hulladékot, ami olyan gyenge, hogy könnyen kiszakad. Nem értem, hogy az a nem szabványzacskó, amit mi megveszünk miért nem alkalmas, miért nem viszik el, az is pénzbe kerül az embereknek, de legalább veszik a fáradságot és a környezetromboló égetés helyett ebbe teszik be" - írja olvasónk. 

 

 

ia

 

             

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása