Utcai beszélgetésben került szóba a debreceni tábor bezárása: ők vajon menyivel növelték meg a Bicskére hozott ellátottak  az aktuális létszámát? Azt válaszoltam, hogy 200 alatt voltak a debreceni zárás előtt és becslésem szerint 300 alatt vannak most.  

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal - a Bicskei Szó kérésére adott tájékoztatása szerint a befogadó intézmények (Vámosszabadi, Bicske, Nagyfa) kapacitása jelenleg 980 fő, a menekültügyi őrizetben lévők szabadításukat követően szintén a nyitott intézményekben történnek elhelyezésre. (Németország nyitása előtt 6 ezer körüli volt az összes hazai tábor létszáma - A szerk.)

A bicskei befogadó állomáson 2015.11.13-án 239 fő tartózkodik, azonban számuk folyamatosan változik - értesült e hivatalos forrásból a Bicskei Szó. 

 

ia

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása