Öt gázpalackot hoztak ki az önkéntes és az önkormányzati tűzoltók egy kigyulladt tárolóból november 24-én, kedden délben Vértesbogláron. A Kossuth utcában egy körülbelül negyven négyzetméteres faépület égett. A tűzesethez elsőként kiérkező vértesboglári önkéntes tűzoltók három propánbutángáz-palackot vittek ki a tárolóból, és egy vízsugárral megkezdték az oltást.

A bicskei önkormányzati tűzoltók további két propánbutángáz-palackot vittek ki az égő épületből. A lángokat végül az önkéntes és az önkormányzati tűzoltóknak együttes munkával sikerült megfékezniük, a tűz a közeli garázsra nem terjedt át. A tároló és a benne lévő faanyag, szemes takarmány és a kéziszerszámok nagy része megsemmisült, sérülés nem történt - adta hírül a Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő által jegyzett "Melléképület borult lángba Vértesbogláron" című közlemény. 

Ami az életük kockáztatását illeti, nyilván nem nyúlnak a palackhoz és a közelébe sem mennek, ha egyértelműen robbanásveszélyes a hőhatás következtében. De akárhogy is van, kissé orosz rulett ez, mert sosem tudják igazán, mit szorítanak a hónuk alá. Kívánjuk, hogy ne tévedjenek sosem.    

Jó, hogy Vértesbogláron nem lett nagyobb baj öt palack ellenére és mindenki, minden "hamutipró"  hazaért. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása