Az FM RFK gyors, változtatások nélküli válasza a Bicskei Szó olvasóinak tájékoztatása érdekében az idős, egyedülálló  bicskei személy sérelmére a elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatban, Horváth Diána c. r. zászlós, az FM RFK Kommunikációs Szolgálat munkatársának válaszlevele alapján. 

"A helyi rendőrkapitányság 2016. január 21-én érkezett bejelentés arról, hogy egy ismeretlen személy Bicskén, a Fáy András utcában bement egy idős asszonyhoz, a lakásban egy ülésmelegítőt kínált eladásra, majd
az asszony figyelmét elterelve eltulajdonította a készpénzét. A bicskei rendőrök az ügyben lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást rendeltek el.

A hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében az alábbiakra hívjuk fel
a lakosság figyelmét:

A trükkös lopások elkövetési módszerére jellemző, hogy az elkövető valamilyen ürüggyel bekéredzkedik a lakásba, elvonja a házigazda figyelmét (pl. kér egy pohár vizet), illetve valamilyen módon megpróbálja eltávolítania szobából, majd összeszedi az értékeket, és sietősen távozik a sértett otthonából.
Az ál víz- és gázóra leolvasók a „mérőkészülékek leolvasásának”, a szerelők a „házban tapasztalt rendellenességek” elhárításának ürügyén jutnak be a lakásba, ahonnan a sértett figyelmének elterelésével
különféle értékeket tulajdonítanak el.
Az „álügynökök” különféle kedvezőnek tűnő üzletek felajánlásával bírják rá az idős embereket a lakásba való bejutásra, majd eltulajdonítják az értékeket.
A bűncselekmények megelőzése érdekében kérjük a szépkorúakat, hogy továbbra se engedjenek be idegeneket a lakásukba. Aki hivatalos szervtől érkezőnek vallja magát, kérjék el az igazolványát.
Ha gyanús körülményt, vagy bűncselekmény elkövetését észlelik, értesítsék a rendőrséget. Amennyiben bűncselekmény áldozatává váltak, tegyenek bejelentést, és ne gyúljanak azokhoz a tárgyakhoz, amelyeket az elkövető is megfogott. A bűncselekmény elkövetését követően ne rakjanak rendet a helyszínelők kiérkezése előtt."

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása