A Tessely-Pálffy nevekkel "fémjelzett" korszakot vizsgálva napjainkig ebben a városban 8 év alatt most a 12. törvényességi őr távozott Bicskéről, vagyis átlagban 8 azaz nyolc havonta változott személyük.  

Feladatát minden bizonnyal a mostani aljegyző fogja ellátni a majd pályázati úton érkező 13. bicskei jegyző kinevezéséig. A jéghegynyi káosz csúcsa, a város hivatalos honlapján az egyik helyen szerepel az aljegyző neve, a másik oldalon még betöltetlen az állása.   

Mivel "a" párt úgy akarta, Magyarországon ebben jegyzőváltási amplitúdóban semmilyen hivatal semmi különöset nem látott. Mintha mentők mondanák az autópálya szélén vérben-velőben fekvő sérültnek: távozzék gyógyultan, nincsen itten semmi baj. Nem is lett felelősségre vonva se polgármester, se országgyűlési képviselő. Szentek és sérthetetlenek mind. Hogy is nézne ki a világ, ha 8 év alatt 12 törvényességi őr fluktuációján itt, Bicskén, Felcsút mellett bárki fennakadna. (Különben is volt köztük egy, aki összehasonlíthatatlanul jobb állásajánlatot kapott, s ő ezért távozott innen.)    

E mostani miértekre sem ismert a válasz. Sok apró ok lehet. Ami összegyűlve együtt hat. Sok tud lenni az "együttható". Ettől kezdhetett kristályosodni a személyes döntés. "Nem. Ezt én nem." Az idézőjelben csak feltételezés áll. Nevet pedig azért nem írok szinte kezdetektől a felmondó jegyző című hírszériában, hogy amikor az új helyen jogi doktorunk nevére keres a HR-s, ebben az összefüggésben ne találjon rá.  

Valami nagyon fontos nem működhet Bicskén. Aminek pedig módjával kellene, folyton túlpörgi magát. Jobb lenne ez utóbbit újra cserélni, hogy jól menjen a motor - hogy ennyi pénzért ne égessenek már bennünket ennyire.

Nem a fiatal, felkészült, rokonszenvesnek mondható jegyzők készülékében a hiba. 

Ha lenne maradásuk, akkor maradnának. 

Ahogy mi magunk is maradtunk (esetenként maradtunk volna) a jó helyeinken. 

 

 

ia    

 

    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása