Vasárnap délután értesített egyik gólyáinkra nagy figyelemmel lévő kiváló olvasónk, hogy hoppá, együtt a bicskei gólyapár.  

Sőt, párzási mozdulatsorokat is megfigyelt, gólyaszerelmi jelenetek avatták az épülő, új és mindkét fél által elfogadott  gólyatoronyt. Szinte át sem lépte az "új lakás küszöbét" a második Bicskén landoló hatalmas vándor, máris a tárgyra tértek, vagyis megkezdődött a cicerélés és búbolás, hogy a baromfiudvarok világának e két (nagyszüleink által mindig somolyogva kiejtett) műszavát emeljük át a feltétlenül hatásos érzékeltetés kedvéért.  Gólyáéknál sincsen  semmi fakszni, ha csibékről van szó. Keljenek ki  minél előbb, mert annál hosszabb ideig lehet az őszi első nagy útra gyúrni. De azért lehetett ebben tisztogatás is, az álló gázlómadár tisztogatja az ülőt - hogyan máshogy? Természetes, hogy az új érkezőnek kell a tisztogatás és neki esik jobban ülő tartás. A hím egy kicsit nagyobb a tojónál. A hím  csőre kicsit nagyobb és "hegyes" állkapcsa van, míg a tojóé egyenes - olvasom.            

Az olvasói értesítés vasárnap 16 óra 13 perckor érkezett. Köszönöm, Lajos - Isten tartsa meg e jó szokásod.

A kép 19 órakor készült.     

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása