A Bocskai utcai dupla garázssoron, ami a játszótérrel szembeni tömb mögött fekszik két kijárattal, immáron nem 2 hanem 7 db oszlopról működik a napelemes közvilágítás Európai Unió-s háttér-támogatású pályázattal. A területen eddig kettő üzemelt, de az új talapzatok már korábban elkészültek. Az itt élők egyébként évi közterület bérleti díjat és építményadót fizetnek a városnak mindezekért, miközben van olyan lakó, aki részt vett annak idején a társadalmi munkában és szervezésben, amivel felépítették. Az öreg, a városképet nem emelő épületekkel kapcsolatban az adókivetésen, rezsinövelésen túl - teljes központi részen átfogó megoldást kellene kidolgozni, de ha nem tévedek, a központi rész átalakítására, rendezésére már régen ott van az építési szabályzat.

Korábbi cikkünkben a napelemes, nem vezetékfüggő közvilágítás elhelyezésének gyenge pontjaira mutattunk rá.  Ezt folytatjuk: valamivel bizonyítani kell, hogy igazuk volt a döntésnél, ezért növelik meg ott ennyire. A kérdés az aránytalanságra vonatkozik: miért települ most oda a sok-sok lámpa, miközben máshol meg semmi? A válasz a népsűrűségben rejlik. Ezen a központi részen nagyobb az egy népsűrűség vagyis nagyobb eséllyel kapnak hálaszavazatot mint mondjuk egy olyan terecskéről, ahol sosem volt rendes lámpa és lakik ott egy azaz 1 család. Lényeg azonban, hogy ez kész. Csak folytassák, amíg ehhez a csúnya EU-hoz tartozunk....   Meg aztán ez mégsem 11 EU-pénzből felállított kilátó a Nyírségben, Tyukodon, aminek semmi értelme - hanem ez hét darab napelemes lámpaoszlop.   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása