Diggerdriver, a családjával Londonban élő bicskei származású nehéz-gépkezelő, Horváth János. Blogot vezet, amire Bagossy László figyelt fel a Mácsai Pál vezette Örkény Színházban.

Elkészült a darab, majd megkérdezték a bicskei-londoni bloggert, mehet-e a színpadra. Epres Attila játssza a főszerepet, aki az alkotásban is részt vett. Évek óta telt házakkal nyomják. A darabot Londonban is bemutatták már, a bicskei származású szerző nyomán abban a fővárosban, ahol Dárdarázó Vilmos darabjait vitték hajdan  telt házakkal a Globe Theatre deszkái.

Van olyan része, ahol emlékezetes és kultikus bicskei helyszínek, momentumok említődnek meg, a helységnév kimondása nélkül. A Mozink is szóba kerül, ahol EU-s forrás révén szép közösségi hely épült. 

AZ RTL Fókusz riportja itt látható.        

Minap adta hírül a bicskeiek blogja, hogy az Egyesült Királyságban is bemutatott és Budapesten ma is műsoron lévő Diggerdrájver című darab megjelent egy olyan antológiában is, amiben olyan nagynevű kortárs szerzők művei szerepelnek, mint például Dragomán György. A címe: Menni vagy maradni? Magyar színdarabok

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása