Ismert, hogy a Bicskei Szó civil és önkéntes szerkesztőjét, Izing Antal bicskei lakost bíróságon támadta meg  Bicske város önkormányzata.  Pervesztes lett a bicskei önkormányzat, ezért 105 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a közintézményt a Győri Ítélőtábla döntése. Az összeg kedvezményezettje az alperes Izing Antal.    
Korábbi írásunkban arról gondolkodtunk, hogy (a Nemzeti Együttműködés Rendszerében) informális figyelmeztetés vagy helyreigazítási kérelem nélkül, Pálffy Károly által indított és Fehérváron majd Győrben elbukott per költségeit magára vállalja-e országgyűlési képviselő, polgármester, alpolgármester stb., ezzel is bocsánatot kérve az elkönnyelműsködött  kiadásért. 
Miközben az önkormányzat részéről ebben az ügyben manipulatív, elhallgatásokkal, részigazságokkal teli kommunikáció zajlik -  írásban és szóban is több ismerős és ismeretlen olvasó megkérdezte már, hogy ki utalta Izing Antal pernyertes számára a perköltséget?  
A válasz: természetesen közpénzből utaltak, véletlenül sem a sajátjukból. A felesleges ügylet budai, ügyvédi kiadásait is önkormányzatunk állta. 
Volt, aki arra figyelmeztette a pernyertest, hogy véleménye szerint ne jótékonykodjon a pénzből, ami elvesztette közpénz jellegét és nála landolt, hiszen az már az övé az egészen kisstílű támadás elhárítása után.
Izing Antal pernyertes rögzíti: az alábbi igazolással dokumentálni kívánja, hogy a pervesztes Bicske Város Önkormányzata részéről történt meg a 105 ezer Ft utalása, nem az alapvetően  rossz, perindítási döntést jegyző Pálffy Károly polgármester vagy a döntéshozatalt szorgalmazó "harcostársai" fizették. 
Az összeg felhasználására vonatkozó  évődő kérdésekre válaszolva a pernyertes ezt mondja:
"Magánügy, de a vagyonnyilatkozatomban ott van minden".
A bicskei költségvetésből származó summa felét, azaz 52 500 Ft-ot támogatásként elküldte a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) számlájára.  Úgy vélte, hogy ez a minimum, sőt, a teljes összeg átadásán is gondolkodott. Ha megtehette volna, biztosan így cselekszik.
A TASZ munkatársai, ügyvédként dr. Baltay Levente, koordinátorként dr. Szabó Attila nyújtottak folyamatos, ingyenes segítséget a helyi állam lényegében alaptalan jogi támadásának elhárítása érdekében, amiben butuska módon 1 millió forint kártérítést és kb. éves kamatait követelték az önkormányzat "személyiségi jogainak" megsértése miatt. Eltiltást is kértek, de ez az óhajtásuk az ítélet alapján nem volt értelmezhető az ügyben :) 
A bicskei vezetés figyelmébe kell ajánlanunk, hogy a mostani miniszterelnök is fordult már a TASZ-hoz, képviselte már a TASZ 2008 tájban - sikerrel -, amikor egy minisztérium volt a felperes.  
A TASZ csapat

A TASZ 39 munkatárssal dolgozik, és évi kb. 219 millió forintos bevételből gazdálkodik.

A TASZ egyetlen fillér magyar állami támogatást vagy magyarországi pártoktól érkező forrást nem fogad el.

Bevételeik kizárólag magánszemélyektől, cégektől és magánalapítványoktól érkeznek. Gazdálkodásuk teljesen átlátható, tudjon meg többet ezen a linken!

Legyen Ön is a TASZ támogatója!

   
Itt pedig az igazolás arról, amikor a felperes&pervesztes Bicske Város Önkormányzat fizet Izing Antal pernyertesnek.
EGYÉB JÓVÁÍRÁS
Referencia szám
0144EN7CK75112018070920180709TES1@J0010000141
 
Fizető számlaszáma
0144EN7CK7511
Tranzakció összege
105 000,00 HUF

Közlemény
11736020-15727048-00000000 BICSKE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Közlemény: UTV1801329 elsőfokú és másodfok ú perköltség Győri Ítélőtábla P

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása