A 2001 augusztusban, a Magyarok Világszövetsége bicskei szervezete által állíttatott Szent István király szobor gránittalapzata körül felbontották a márványlapokat.

Nem tudom, Oláh Jóska bácsi (MVSZ, Bicske) mit szólna hozzá.

Hat-hét raklapra szépen összerakták, hogy elszállítsák a templomkertből. Honnan való ez a márvány? Hová kerül a 17 éves templomkerti funkció után?

Mi volt vele a baj? Nem állt meg rajta a mikrofonállvány? Tűsarkúban nem lehet rajta közlekedni?

Arra gondoltak, hogy a parkolónak használt via-color térkő olajcseppes környezetben  lévő királyszobor köré jobban illik a térkő mint a márvány?  Szentről és profánról hallottak? Ha félkörben nagyon is jól kiválasztott térkő helyezkedik el és a templom telkén a király szobor mellett márvány van, az nem fér össze? Elüt? Kockás abroszhoz kockás szalvéta? Jaj.  

Ha a tűsarkúnak nem tesz jót a meglévő burkolat, tessék talán laposabb sarkúban megindító és nagyon mélyen átérzett beszédet mondani, amitől a szónok hatódik meg elsőnek. Ha a mikrofonállvány billegne a márványon, tartsa valaki vagy találjanak ki más hangosítást. 

Egyáltalán miért kell a tribünt a szobor alá vinni? A kamera kedvéért? A kamera akkor is meg tudná mutatni a szobor szépségét - sőt! - ha az alján nem áll senki. Kijjebb, a közvetlen közelében is lehet ünnepelni, jó, hogy nem a talapzatra állunk fel. 

Igen, abba a környezetbe, oda be a gránittalapzaton álló szentkirály körött a térkő szimpla és profán. Rontás. Mínuszos.
Mellesleg kinek pluszos? Anyagilag kinek jó ez? Mert az önkormányzatnak biztos nem.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása