A szervezet egy bicskei újságírónak segített, aki hálából elutalta a jogvédő szervezetnek azt a pénzt, amelyet az önkormányzattól kapott a perköltségek fedezésére a per megnyerése után.

Több mint tíz éve írja és szerkeszti a Bicskei Szó elnevezésű blogot Izing Antal. Korábban újságíróként dolgozott, munkáját több díjjal is elismerték. A bicskei önkormányzat azonban nem rég feljelentette őt két véleménycikke miatt, így Izing a Társaság a Szabadságjogokért egyesülethez fordult, amely segített neki az ügy jogi vonatkozásaiban.

Izing végül meg is nyerte a pert, a bíróság pedig a perköltség megtérítésére kötelezte az önkormányzatot. A pénz – egészen pontosan 105 ezer forint – meg is érkezett Izing bankszámlájára, aki azonban az összeg felét hálából azonnal továbbította a TASZ számlájára.

Az ügy különössége - a jogeseten túl -, hogy a TASZ elvből soha nem fogad el állami, pártoktól vagy önkormányzatoktól érkező támogatást. Ezt most sem tette, de közvetve mégis ilyen összeg került hozzá Izingen keresztül.