A MÁV Zrt. levelét és közleményét publikáljuk arról a vajdás kreatív összmunkáról, amiről már írt a bicskeiek blogja: szebbé  szeretnék tenni a helyet, a Nagyállomást, ahol sokan napjában kétszer is megfordulunk.  

Járt Bicskén egy vezető is, MÁV-os brigádok kaszáltak a megállóhelyen és az állomáson is.   

 

Tisztelt Szerkesztőség, kedves Kollégák!

 

Csatoltan küldjük a MÁV sajtóközleményét tájékoztatásul és felhasználás céljából.

A mellékelt pályaművek illusztrációként szabadon felhasználhatók a közleménnyel kapcsolatos híradásokhoz a készítők nevének feltüntetésével.

bicske_aluljaro_gyoztes_palyamu_vajda_kreativ.jpg

 

A Bicskén és Mendén az alábbi időpontokban festik az aluljárókat:

Bicske:

Vajda Kreatív festés: november 16-18. (péntek-vasárnap) 8.00-18.00

 

Mende:

Mendei Forrás Egyesület, festés: november 17-18. (szombat-vasárnap) 8.00-18.00

 

A MÁV Kommunikációs Igazgatósága hozzájárul, hogy a fenti aluljárókban és időpontokban fotók készüljenek a festésről a sajtó számára.

 

Üdvözlettel:

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

 

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

Kommunikációs Igazgatóság

 

1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 54-60.

Honlap: www.mavcsoport.hu

 

 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Szépülnek a MÁV aluljárói

Hétvégén már dolgoznak az aluljárófestő pályázat győztesei

 

 

Budapest, 2018. november 16. – Megkezdődött a „Színezd újra! Alkotói Napok 2018” című aluljárófestő pályázat kivitelezési szakasza, a hétvégén Bicskén és Mendén szépülnek meg a vasúti gyalogos alujárók. Mindeközben száznál is több aluljáró rendbetételét végzi el a MÁV 2019. május végéig tartó országos programjában.

 

Várakozásokat felülmúló érdeklődés kísérte az idén második alkalommal meghirdetett „Színezd Újra! Alkotói Napok 2018” pályázatot. Az augusztus közepén megjelent felhívásra 29 érvényes pályázat érkezett, ezek közül a vasúttársaság kiválasztotta azokat az alkotásokat, amelyek fővárosi és vidéki állomások gyalogos aluljáróit díszíthetik. Az egyéni és csoportos alkotók pályaműveit az alapján értékelte a MÁV, hogy azok megítélése szerint alkalmasak-e az aluljárók hangulatának javítására.

 

Az eredetileg hat kijelölt gyalogos aluljáróra (Budapest–Mexikói út, Bicske, Mende, Pilis, Vác–Alsóváros és Vecsés) érkezett pályázatok közül végül tíz pályamű nyerte el a bírálók tetszését, ezért további négy helyszín (Üllői úti vasúti híd, Kelenföld, a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomása, illetve Sülysáp) bevonásáról döntött a vasúttársaság. A győztes pályázókkal folytatott személyre szabott egyeztetés eredményeként a kivitelezések idén novemberben kezdődnek és a fagyok elmúltával jövő tavasszal folytatódnak. A most következő hétvégéken a bicskei és a mendei állomásokon valósítják meg elképzeléseiket a győztes pályázók.

 

Mindezzel párhuzamosan – 2019. május 31-ig tartó program keretében – országszerte 111 aluljárót tesz rendbe a MÁV. Az év végig tartó első fázisban mintegy negyven aluljáró járófelületeinek tisztítását, a fal- és mennyezetfelületek szükség szerinti graffitimentesítését, mosását, illetve tisztasági festését végzik el a szakemberek. A munkálatok második ütemét tavasszal végzik el a vasúttársaság munkatársai. Az intézkedés első fázisa a nagy forgalmú fővárosi (pl. Nyugati pályaudvar, Angyalföld, Újpest, Zugló) és vidéki (pl. Vác, Biatorbágy, Érd alsó, Martonvásár, Szajol, Hatvan, Debrecen, Békéscsaba, Siófok, Fonyód, Veszprém) gyalogos aluljárókat érinti.

 

A vasúttársaság azt reméli, hogy a civil alkotók falfestményeit mindenki tiszteletben tartja és megóvja a rendbe tett aluljárók tisztaságát is.

 

 

 

 

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.