Írtunk már a fejlesztés immár huzamosnak nevezhető  késéséről.  Írtunk a belvárosi Nagy Károly tér és utca útviszonyairól. Abban reménykedtünk, s ennek hangot is adtunk, ha új zöldségpiac lesz, akkor az odavezető utat is rendbe teszik végre - az alpolgármester körzetében, Bicske központjában, ahol az EU-s hátterű fejlesztés már hosszú évek óta várat magára. 

letoltes.jpg

Arról is szóltunk, hogy az új építésű társasházak és családi házak lakóival ugyanúgy fizetteti az önkormányzat a városlakók érdekeit képviselő Tessely Zoltán polgármestersége idején megduplázott építményadót. 

Egy olvasó kérdezte: mit lehet tudni a zöldségpiacról és az utcák építéséről, mert az önkormányzat felületein bejelentették, hogy elmarad az egész. Mi a valódi ok?  

Valóban, sokakat érdekelnének annak részletei, hogy mégsem épül a beígért zöldségpiac és mégsem lesz "a Nagy Károlyról elnevezett központi VII. dűlő" útjának elkészítése.

A piac nagyon egyszerű okból nem épülhet, csak ez lehet a magyarázat: nincs rá elegendő pénz. Ha lenne, nekiállnának. 

Egy budapesti pályázatíró egy korábbi, nem bicskei ügyben mondta el, hogy "nem lehet úgy alaposan pályázni, hogy mondunk egy jól hangzó ötletet, bedobjuk a helyi agitprop kiadványokba, majd egy viccterv alapján közösen mondunk egy hasszámot, amit szerintünk majd  megítélnek nekünk támogatásként.

Csak aztán készítesz tervet, a támogatásnál elvárt feltételekkel, amiből kiderül, mégsem lesz ám jó az az első szám. Mi legyen? 
A kivitelezői közbeszerzésnél kijön akár a két és félszerese, de mivel valójában nem terveztél idejében és nem is adnak hozzá eleget, lefújjuk a meccset.

Persze ezt meg lehet magyarázni azzal, hogy ilyen gyorsan és ilyen mértékben emelkedik az építőipari piac ára a jobban teljesítéssel összefüggésben, pont olyan panel ez, mint ahogyan mindenről Soros György valamint a soros kapcsolás tehet"

A térnél és utcánál is ez a pénz hiányzik.

Tényleg vannak preferált települések, ahol egyes elnyert pályázatokat már visszamondtak, annyira tele vannak? 

Olyan is van, ahol a bicskei önkormányzat nem nyert, de mert más visszalépett, mégis lett pénz, ezért be kell adni ismét, és nyer? 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.