A Bicskei Önkéntes Tűzoltóság  1-es számú autója megérett a cserére és az egyesület saját, munkával megszerzett anyagi eszközeinek felhasználása mellett a lakosság, a vállalatok, cégek segítségét kérte.

52784522_2103884069649272_3428833281871708160_o.jpg

A Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója pár napja meghirdette, hogy az iskola gyűjt, bárki beszállhat.

Sótér Éva igazgatótól ma már azt a közleményt lehet olvasni az intézmény oldalán, miszerint több mint 32 ezer forint gyűlt össze.

Ezt át is adják a Bicskei Önkormányzati Tűzoltóságnak. Az egyesület eredeti neve szerint Bicskei Önkéntes Tűzoltóság volt.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a bicskei tűzoltók munkájának jelentős része az önkéntességre alapul - mint történetükben mindig. Amikor  például a bicskei önkéntes tűzoltók  bérmunkát végeznek, a megbízási díj  minden forintja az egyesületé, vagyis az állami források mellett ők maguk is azért dolgoznak önkéntesen, hogy a káresemények helyszínein segítséget nyújthassanak - többségükben szintén önkéntesen.  (Ez amolyan "Tudd, hogy értsd" kategória, hogy Guy Ritchie: A Ravasz, az Agy és a két füstölgő puskacső című korhatáros művét idézzük...) 

Hamarosan napvilágot lát majd a Bicskei Szón is  a BÖT hivatalos köszönetmondása Polgár Viktor elnök részéről a felelős gondolkodású iskolások felé is, akiket szívesen látnak az Egyesület soraiban. .    

Őket, a bicskei önkéntes tűzoltókat segítik első között az iskolások - Csabdiról.  (Az alábbi fókusz nélküli képet - pillantás Csabdi felé -,  egy 200 mm gyújtótávolságú objektívvel bíró, nem egészen öt percre kölcsönkapott Canon nagyágyúval követtem el  2012. szeptember végén, Bicskén, a  Máléhegyről körbenézve. A közölhetőség érdekében csökkenteni kellett kiterjedését. Eredetije jobb volt.) 

malehgy_csabdi.jpg

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása