Ezt a súlyos esetet a felvétellel olvasónk mutatta be, kommentjében a vezess.hu cikkére. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez jó, de ezt a súlyos esetet nem a teherautós okozta. Mivel a sebességeket nem látjuk, gyorshajtásról nem érdemes beszélni, de ott szabályos előzni. A súlyos esetet az útra kiforduló autós hozza össze, aki nem néz jobbra. Az ilyennek nem szabadna jogosítványának lennie!
Amúgy szerintem az a 60-s tábla teljesen indokolt (ez nagy szó tőlem, ritkán értek egyett korlátozó táblával). És ami rinyálást az "újságíró" előad, az csak arra bizonyíték, hogy nem szabadna mindenkinek megengedni az írást!
@metal: szerintem is indokolt a korlátozás. a fő kérdés az, hogy ide inkább alagút kellene, nem egy gyalogátkelő :) aki írta, nem újságíró. ő az idézett oldal olvasója, akinek a szerkesztő közzéteszi a véleményét. amivel akár vitatkozni is lehet.
Szerintem ezt a cikket újságíró írta:
www.vezess.hu/magazin/2019/04/03/megtudtam-miert-kellett-ez-a-60-as-tabla-es-most-meg-bosszusabb-vagyok-miatta/

Mármint magát annak tartja, de szakmaiságot még nyomokban sem találni az írásában.
@metal: tényleg! Rácz Tamás, autós-motoros és zöldtechnológiai szakújságíró, az értelmetlen táblák és buta kereszteződések ellen küzdő Ésszerűbb Közúti Közlekedésért... Szerintem ezt a vitát vele kellene lefolytatni, virtuális jelenlétében :) Találkoztam olyan véleménnyel is, hogy neki van igaza. Kifejezetten helyes az a levezetése, hogy a korlátozás a megtörtént súlyos balesetek okozóinak sara. Szerintem a sebességkorlátozás és annak ellenőrzése - tetszik vagy nem tetszik - szükséges ezen a részen is. Szerintem ide zebrát tenni igen nagy merészség. Alagutas gyalogátjárót már a hetvenes években készítettek egyet ettől a ponttól pár száz méterre. Az lenne a felelősebb megoldás itt is. Jobb védettséget nyújthatna az átkelőknek.
süti beállítások módosítása