A bicskei közállapotokról gondolkodni merészelők fórumán egy olvasói vélemény alapján számoltunk be egy sajátságos Arany János utcai árokról, ami kormányhivatal ottani bejáratánál található. Ez az árok fogalmának bicskei és univerzális  újragondolása. 

A területen a következő közlekedési problémák figyelhetők meg. A Prohászkáról behajtva Megállni tilos! tábla fogadja az érkezőt. Miközben ott van mögötte, balról az útburkolati Megállni tilos! jelzésekkel is ellátott parkoló, ahol természetesen parkolnak.

Jobb félen is van felfestett parkoló. Az iskolák, hivatalok, lakások miatt ez egy igen nagy forgalmú hely. Persze, hogy használják a parkolót, de akkor miért marad hatályban a már régen befejezett építkezés miatt kitett "Megállni tilos!" ukáz?

A sarki társasházon is ott van jobbról és a ház mellett az útburkolaton is. Itt folyamatosan parkolnak autók. Ami felesleges módon tiltott, de ha a hatóság jónak látja hagyni a megállást, akkor mi szükség a táblára?

Ennek kb. az az üzenete, hogy helyénvaló dolog az, ha a közlekedők saját hatáskörben döntik el Bicskén, hogy melyik táblát tartják be és melyiket nem. Igen, ez a valóságban is sokszor így van a magyar utakon. Különösen tekintettel a sebesség-korlátozásokra. 

De miért kell erősíteni ezt a butaságot, miért kell súlytalanná tenni előírásokat éppen egy kormányhivatal környékén?! Nem büntetni kell. Legjobb lenne e tiltó táblákat és jeleket mielőbb eltüntetni onnan. Vannak ott nagykapuk, azok előtt a magyar aszfalton és azokon a kapukon esetleg érdermes lehet meghagyni - mert ez sajnos sokaknak nem egyértelmű. 

Az Arany János utcai árokról szóló anyaghoz két olyan lakossági vélemény érkezett, ami a közlekedésről szól. Figyelembe vétele segítheti a problémaérzékeny bicskei bölcsek tanácsának döntéseit:

"Arról nem is beszélve hogy a járàsi hivatal miatt kétirànyú a forgalom. Ott a két iskola. Egyik oldalon sincs járda. Reggel és 16 órakor olyan forgalom van. Szegény gyerek aki gyalog megy haza ha mer. Még az a szerencse hogy nem történt baleset. Engem egyik nagy autós majdnem elütött és kanyarodás közben még mobilozott is persze és neki áll feljebb . De minden másra kell a pénz csak ami a lényeg arra nem."

"Egy normális járda sincs...mi van hogy autóval,biciklivel megyünk...mindenhogyan veszélyes.. pláne hogy ott a járási hivatalnak a parkolója is...egyirányú az az utca mégsem úgy használják...vagy a sétáló gyerekeket kerülgetem az úton mikor megyünk haza kocsival vagy a velem szembe jövő autót és persze van aki az út szélén parkol...életveszélyes...a buszmegállóban parkolókról nem is beszélve...mert ugye a busz nem tud megállni a helyén.. az egész felháborító hogy a polgármesteri hivatalnál, két iskolánál ilyen káosz van...az ottani kereszteződésről nem is beszélve..."

A Bicskei Szó hozzáteszi: az Arany János utca csak részben kétirányú. Ez az utca csak a 6-os  számú háztól egyirányú!
Ez egy szokatlan megoldás, de ha nem így lenne, akkor a járási hivatal parkolójából csakis egy irányba lehetne fordulni.

Kerékpárral mindkét irányból szabad a haladás.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása