Szersén Gyula, igen, Szersén Gyula mesteri és páratlan orgánuma pedig bronzveretességet biztosít minden elhangzó sornak. Nyilvánvaló, hogy marketing feladata is vannak az alkotásnak, mégis olyan elképesztő minőséget hoz felvételeivel, narrációjával, fényeivel, hogy a magamfajta peca-laikus is csak pislog, hogy le ne maradjon semmiről.

 A narráció szerzője, megírója remekül ír és beleásta magát a témába. Úgy veszem észre, ez csak azért sikerülhetett neki  ilyen jól, mert szereti ezt a témát. Ez lehet a titka. Ugyanez igaz az operatőrre, a fotósra és a szereplőkre.

Siklók, amint kárászt és naphalat zsákmányolnak a sekélyben?

A nádi világ titkos élete?

A nádas sekély vize felülnézetből a majdnem mozdulatlanul sziesztázó "lóhátú" jószágokkal?

A hajnalok partról és csónakról?

A Csabdi völgy látványa a tó fölöttről?

A hajló botok?

28 kilós ponty a kézben, ami kb. 15 éves?

Horgász visszasétál vele nyakig a vízbe és úgy engedi vissza?

A Patak víz alatti jelenetei?

Egy betelepült  hódcsalád élete és munkássága?

És a stégeken a házikók?

A nádiban egy olyan madárles, ami csak csónakon közelíthető meg? 

Minden bicskei fotós értékelni fogja ezt.       

Szersén Gyula, igen, Szersén Gyula mesteri és páratlan orgánuma pedig bronzos-ezüstös veretességet biztosít minden elhangzó sornak. 

Javasoljuk, hogy minden magára valamit is adó bicskei online felület tegye elérhetővé, a bicskei tévé pedig tűzze műsorára. 

Igen, ez egy nagyítás. Egy kis szelete Bicske környezetének, de dokumentációnak is gyönyörű. Szépít is nyilván, de nem teszi hamissá, éppen annyira szépít, mint az a nő, akit smink nélkül ismerünk igazán.  

LÉGYSZÍVES ne itt a blogomon nézd meg. Kattints a Youtubre a címsor által, nagyítsd  ki teljesre - minél nagyobb képernyőn nézd, ha teheted. Megérdemli.    

(Az pedig, hogy mennyire sajnálom a talán érte nyúló bicskei kezek közül szép csendben kiengedett Erőmű-tavat - az már egy másik történet. Tegnap, Borbély József kiállításának megnyitóján láttam a tóról egy régi szép képet. Kár, hogy ez a legszebb rész nem kerülhetett önkormányzati tulajdonába. Horgásztóként, pihenő majorként, kiránduló helyként. Arról is szívesen megnéznék egy filmet, mármint ha a miénk maradt volna.)

 

ia 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása