Az állítólagos esettel kapcsolatban semmiféle bejelentés, feljelentés a rendőrségre nem érkezett. Ezt a szinte biztos valótlanságot  egy bicskei személy posztolta.  

 

15 órája · 

Figyelem❗❗❗
Bicskén is vadásznak a gyerekekre pár napja a fiam is átélte és tegnap este az unoka öcsémis
Mobiltelefonnal cukkorkákal csalogatják öket.
Oszátok kérlek...

 

1111

1 hozzászólás1,4 E megosztás

 

Ez egy országosan vissza-visszatérő  hamis álhír, amit terjeszt boldog és boldogtalan. Kialakul egyfajta pánikhangulat, bizonytalanság.

Ártalmas, mert farkast kiált hamisan, és ha az ordas  valóban jönne, már alig hinné el bárki, mert szokásos alaptalan híresztelésnek  tekintené. 

A Bicskei Szónak is egy anyuka küldte el, hogy mit tudunk róla, reméli, nem igaz. Azt válaszoltuk, hogy ez szerintünk hamis, alaptalan híresztelés. 

Értelmes, felelős, törvénytisztelő felnőtt szülő abban az esetben, ha gyereke zaklatásáról, molesztálásáról értesül, akkor nem a Facebook-on kezd lájkokat és megosztásokat gyűjteni, hanem  az anya reflexszerűen hívja a rendőrséget saját gyereke és mások gyermekeinek védelme érdekében is. (Apa és barátai, a család és a kollégák  mindeközben  fejszékkel stb.  járják a várost és a környéket a rendőrökkel folyamatos kapcsolatban - és keresik a molesztálókat, akiknek óriási szerencséjük van, ha a rendőrök fogják meg őket és nem a spontán "apai munkaközösség".)

Ha ebben vagy ehhez hasonló esetben - tegyük fel, hogy valós -, nem értesíti a rendőrséget, bűnpártolás gyanúja merülhet fel. De minimum egy mulasztás, amivel később akár el is számoltathatnák.     

Ha pedig mindenképpen Facebook posztot óhajt kanyarítani belőle az aktuális bármelyik szülő,  akkor írja le egyértelműen: mikor, hol, milyen típusú, színű autó volt, hányan ültek benne, milyen fejük van stb. Legyen a közlendője valóban használható.   

A Bicskei Szó a Fejér Megyei  Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatához fordult, tájékoztatást kért és kapott: 

"Tisztelt Uram!

 

Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett esettel kapcsolatban bejelentés, feljelentés a rendőrségre válaszadásunkig nem érkezett.

 

Tisztelettel:

 

Csepely Balázs r. szds.

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Kommunikációs Szolgálat"

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása