Olvasónk szíves levele előtt szögezzük le, hogy állításainak  egy része nem igaz. Nem tehet róla, mert a tájékoztatás ebben az ügyben az önkormányzat részéről nulla. Bölcs vezetőink még azt is megengedik maguknak, hogy az ún. önkormányzati, közéleti havilap friss számának 8 oldalán 6 db kép van polgármesterről-alpolgármesterről együttvéve de a hulladék-bizniszről egy árva szó sem. 

(A levél közlése előtt tehát leírom: amíg a helyi rendelet nem változik- mármint a helyi támogatásokról és a hulladékgazdálkodásról szóló - addig ez nem teljesen így van, ahogy kedves olvasónk írja. 
Jelenleg minden egyedül élőnek lehetősége van 30 literre szerződni. (70 év alatt igazolás kell az önkormányzattól az egyedül élésről a népességnyilvántartásból, hogy egyedüli lakcímes az adott ingatlanban. 70 felett elég a nyilatkozat.

Közülük, ha 70 év feletti és kéri 30 liter díját átvállalja az önkormányzat.

Ha az utóbbiak közül valakinek (sokaknak) 30 liter feletti szerződése van, akkor ő a 30 liter feletti mennyiség után saját maga fizeti a számláját.

Azért kritikus az önkormányzat hallgatása, mert bátran, egyenesen, tisztességesen kellene a lakosságot tájékoztatni. Becsületes kommunikáció lenne szükséges 0 Ft +ÁFA/hó szaktanácsunk szerint.  Az önkormányzatnál Bicske választott  bölcsei nem értik, hogy ez foglalkoztatja a lakosságot, s hogy a választás évében ilyen bizonytalanságot és szolgáltatói "szigorítást" nem lehet szó nélkül hagyni, mert akár szavazat vesztést is okozhat.

A helyi újság, aminek legfrissebb számában  egy Brüsszel-fikázós jelszó-szajkózásra is "fussa" a Párt nevében és erről a témáról semmi, de semmi az egész lapban  - miközben volt  olyan hónap egykor, amikor szinte kétszer is megjelent, hogy a kampány is célba érjen. )

 

"Új intézkedés szemétdíj ügyben!

A 70 éven felüli, egyedül élő személyeknek, ha csak 60 l-re szerződnek, már nem kell szemétdíjat fizetni, azt az önkormányzat átvállalja. 
A szerződésmódosításhoz be kell szerezni egy igazolást a hivatalból a fenti állapotról és, akinek van, a korábbi 30 l-ről szóló határozatot is be kell mutatni. Ez így nagyon szép és üdvözlendő.
DE! Csak akkor igazak a fentiek, ha az önkormányzattól kapott
határozat 2017 előtt készült. 
Ha 2017 után készült, csak 30 l-t fizet az önkormányzat.
Ki, mikor és miért döntött ilyen érdekes módon, azt nem lehet tudni.
Mint ahogy azt sem, mi van azokkal, akik már a döntés előtt módosíttatták a korábbi
szerződésüket? 
Továbbá, ahol négy vagy afeletti személy él egy háztartásban egységesen 120 liter után fizetnek. Ez is elgondolkodtató. Hiszen, lehet az pl. 5-6 jövedelemmel rendelkező felnőtt is. 
Jó lett volna, ha a lakosságot a polg.hiv. illetékese időben tájékoztatta volna.
Van kábeltévénk, bár nem mindenkinek, van helyi újságunk, abból meg július elején még a júniusi szám sem jelent meg. Ez viszont már megszokott, ez a fajta időszerűség.
A Zöld Bicske kft-nél viszont, az ügyintézés során, nagyon készségesen tájékoztatták az ügyfeleket, még ha ez, első sorban, más dolga lenne."

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helyi újság is csak van, de nem hordják ki. Az idén 2 alkalommal kaptam meg.
@AlexT: Általában akkor kapjuk meg, amikor a benne szereplő hirdetmények (pl. Bicskei Napok, márc 15. ünnepség,...) már elmúltak:)

Amúgy annak van valami oka, hogy az Erkel-Bányász sarkon lévő játszótérről nem viszik el a szemetet? A kukák tele, a környezetük is, mivel már ömlik ki belőlük!
süti beállítások módosítása