Kiegészült kedves olvasónk elmondása alapján - hírfejlődés? - a  rendőrök által a főutcán földre a terített, hátrabilincselt személy percekkel korábban bemutatott menekülő jelenetének leírásával. 

A címben a Kormányablak azért szerepel idézőjelben, mert az ügyféltér egyik ablaka nyilván nem lehet a Kormányablak. Csak a Kormányablak egyik ablaka. Na de ezt hagyjuk.   

Kezdjük a végén. Még július 19-én ezt írtuk, erre reagált a mi kedves olvasónk, miszerint hiányos ez az akkori közlés:

"Több szem többet lát című rovat. Olvasónk beszámolója szerint tegnap 11 óra körül a rendőrök földre vittek és megbilincseltek valakit Bicske főutcáján, a Bicskei Járási Hivatal Kormányablak Osztály előtt.

Mi történt? - kérdezte 8 napja az FMRFK Sajtószolgálatától a Bicskei Szó, amire azonnal válaszoltak, ezt már a Bicskei Szóban olvashatták is: 

"Bicskén, a Szent István úton kíséreltek meg ellenőrizni a rendőrök egy férfit 2019. július 18-án 11 óra körül, aki megpróbálta magát kivonni az intézkedés alól, mivel a Bicskei Rendőrkapitányság a körözését rendelte el, a rá kiszabott pénzbírságok meg nem fizetése miatt. A járőrök a 28 éves helyi lakost elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, majd kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe kísérték - foglalta össze a történteket Szemerei Péter rendőr őrmester, az FM RFK Kommunikációs Szolgálat munkatársa."

 

Az új elem most jön, a Bicskei Járási Hivatal Kormányablak Osztályán ügyfélként éppen akkor várakozó szemtanútól: 

 

"A háttérsztori: épp vártam a soromra, amikor jött két rendőr, és odalépett egy ügyintézőnél ülő sráchoz, hogy akkor most hagyják abba az ügyintézést, mert intézkedés történik.

Úgy festett, elviszik a rendőrök, úgy is tűnt, hogy beletörődő nyugalommal együttműködik.

Erre egyszer csak hirtelen - de állati erővel meglódult a nyitott ablak felé, ami alatt ültek is, tehát fejébe vette, hogy kiugrik az ablakon, és jól elmenekül. Aki ott ült, nem merte kivárni, mit csinálna, hiszen pont az útjában volt, arrébb ugrott. Fiatal nő. 

A menekülő oda is pattant, kiugrott az ablakon.

Rendesen megsokszorozta a sz@rt, amiben benne van, mert rálépett a fűtőtestre is, amiben sok 10 ezer forintos kárt okozott; de már a bejáratnál, azonnal  leteperte a fiatal, jó kondiban lévő rendőr. Ott üvöltözött, pl. hogy orvost kér. A rendőr kihívta a mentőt egy ügyfélhez, akik ki is értek. Kb. ennyi.

Az anyagi kár mellett emlékezzünk meg arról is, hogy mennyi elzárás lehet rendőri eljárással így szembeszegülni.    
Egy nénit vigasztaltak, nyugtattak  a rendőrök és a hivatali dolgozók; majd' megállt benne az ütő. Ő is úgy megijedt szegény, mert azon a vonalon ült, amerre ez elkövető megindult.

Mindenki le volt döbbenve, mert ilyet csak a TV-ben, filmekben látni, nem a bicskei kormányablakban/ból.

Lehet, hogy a kedvenc sorozata főhősének hitte magát?  

A józan ész hiánya nem kérdéses. Mert így nagyobb bajban van, mint volt.

Ész nélkül szerintem letarolta volna simán amúgy, aki előtte van, még jó, hogy nem volt a helyszínen kisgyerek. Alapból korhatáros jelenet volt.  

Úgyhogy gyanítom, hogy még a fájdalmas elugrással is jobban járt, aki erre kényszerült. Hozzá mentő jött. 

Még jó, hogy a néni nem kapott szívrohamot, ott vigasztalták, nyugtatgatták, meg hoztak neki vizet. Pici, törékeny idős hölgy

Gondolom a menekülési ösztön felülírta a józan észt, amiből gondolom amúgy se bővelkedhet, aki ilyet lép.
Ez az egy előnye talán, hogy már csak szakközépből jönnek a rendőrök, nagyon fiatalok, erejük teljében.

Nix ugribugri az eljárás alá vontnak.

Jó, az idősebbeknél meg a tapasztalat miatt nincs. 

Már ameddig van rendőr, mert olvasható, hogy sokan szerelnek le. 

Elsődlegesen olyan 80 ropira sejtik a fűtőtest kárát, azt mondták, valószínűleg az egész panelt cserélni kell, mert eltörte, ahogy rálépett.

Micsoda képtelen jelenet! 
Még jó, hogy kisgyerek nem volt az útjában, a közelben. 

- Hol volt a nyitott ablak, mondd? 

- Az ügyintézői tér bejáratával szemben állva - balra volt az ablak

Amúgy nem értem, mit gondolt; átlósan átvágni az ablakhoz - nem adott neki valami nagy előnyt, szinte semmit. A rendőr a rendeltetésszerű kijáratot használva is pikk-pakk elkapta.
Kis vékony, alacsony srác. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása