A nagy ÖTös

Címkék: sport havai.viktor havai.patrik

2019.09.15. 16:29

Hétvégén rendezték meg Sárbogárdon a RAW Női, Férfi Ifi, Junior, Masters Erőemelő Magyar Bajnokságot, amelyen indult a Seby Gym SE versenyzője Havai Patrik bicskei ifjú.

img_0256.JPG

 

A versenyt megelőzően kemény felkészülési munkát végzett Patrik. Eltökélt szándéka volt megnyerni az ifjúsági korcsoportban a 83-as kategóriát (83 kg testsúly).

 

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

Guggolás: 202,5 kg

Fekve nyomás: 140 kg

Felhúzás: 232,5 kg

Összetett: 575 kg

 

Ezek az eredmények új ifjúsági országos csúcsdöntések lettek. Patrik a fekve nyomók között is megdöntötte az országos csúcsot. Ez azt jelenti, hogy egy nap alatt, egy versenyen döntött meg 5 országos csúcsot, amelyeket egyébként is Ő tartott. Ez bravúros és egyedül álló sportteljesítmény az erőemelők között.

Patrik 16 évesen indult az első erőemelő megmérettetésen, két év alatt – ami igen rövid időnek tekinthető ebben a spotban – sikerült idáig eljutnia.

 

Patrik még felkészülés alatt áll, mert ősszel szeretné magát megmérettetni utolsó éves ifiként az Ifjúsági Erőemelő Európa Bajnokságon – ha a csillagok állása is engedi, s ha megfelelő anyagi feltételek állnak rendelkezésére.

 

A mai világban az értékrendek elhalványulnak. Mint minden sikeres sportoló sikerei eléréséhez kőkemény munkát végez el. Rengeteg lemondással jár az igazi teljesítményhez vezető út. Ezeket a sportolókat az én értékrendem szerint elismerni és tisztelni kell. Az átlagos ember a sikerekről hall, tudomást vesz; de nem látja, hogy az odáig vezető út milyen kemény is tud lenni. Havai Patrik bicskei ifjúsági erőemelő sportoló értékrendet teremtett.

 

Köszönöm Patriknak, hogy a versenyt megelőző felkészülési munkában részt vettem és együtt tudunk örülni sportsikereinek.

 

Sportbaráti üdvözlettel:

Havai Viktor

erőemelő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratulálok Vitya!

Patrik nagyon szépen teljesített!Eredményei látszik,hogy jó kezekben van!További sikeres versenyzést kívánok!
süti beállítások módosítása