"Ma a Kisállomáson rászóltam két  pont-agyura - írja olvasónk - mert szemeteltek.

Persze hogy neki állt feljebb. Azok  a fajták voltak akiknek hiába magyarázod, úgy sem érti. (de talán nem volt felesleges, mindig ebben bízok)

Nagyon zavar, hogy sokan dohányoznak az állomáson, ahol tilos, de senki nem tudja megmondani, hogy pontosan hol is van az állomás területének széle. Nehezen betartható, meg követelhető hogy hol lehet és hol nem lehet dohányozni. Arra kérlek írj egy kicsit róla hátha egy páran olvasnak és magukra ismernek, és nem fognak dohányozni, vagy jóval távolabb mint eddig szoktak. Írtam a MÁV-nak is, hogy mondják be Bicske alsón is hogy tilos dohányozni, de nem érkezett válasz és nem is hallom a változást.

Valahogy kellene buzdítani az embereket hogy nyugodtan szóljunk rá a szemeltelő emberekre. Nem kell mást csinálni csak szólni. A mai eset is simán fajulhatott volna verekedésbe, ez csak a pillanatnyi lélekjelenlétemen múlott, hogy elkerültem

A dohányzók is többségében eldobálják a csikket, tisztelet a kivételnek. Az is szemetelés. Aki egy csikket eldob az egyéb aljasságra is képes.

Köszi, ha írsz a témáról.

A másik pozitív, amit tapasztalok. A Kertvárosban egyre kevesebben tüzelnek de még nem teljes a siker. Nem árt egy emlékeztető cikk. A zöld zsákolás egy fél siker, de akinek van kertje miért nem komposztál? Tervezem szórólapozni a dolgot, de a cikk fontosabb. Bíztatok mindenkit hogy a szomszéddal ezekről a dolgokról beszélgessünk. Én pl. a szomszéd bácsitól elkértem a kukoricaszárat ami az én kertemben komposztálódik, pedig neki is nagy kertje van. Az anyukámat sem nagyon tudom leszoktatni  a tüzelésről, de mindig mondom neki, hogy felesleges dolog. Levegő nélkül az ember 5 percig sem bírja, mégis szennyezzük feleslegesen egy erős forgalmú városban, ami mellett a főúton és az autópályán járművel tízezrei zsennyezik a levegőt rövid idő alatt és masszívan.  A pénteki szélmentes tüzelés után szombaton reggel futáskor ránézek a városra a bicskei erdő széléről és ül a városon a füst. Arra gondolok hogy aki ezt látná az elgondolkodna egy kicsit tüzelés értelmén."

 

Köszönjük olvasónk levelét, gondolatait.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"A zöld zsákolás egy fél siker,"
Az lenne, ha elvinnék, de most is itt állnak az utcán a kitett bálák, zsákok.
süti beállítások módosítása