Szentmiséket az oratóriumban is bemutatnak kedden és szerdán este hat órától.  A Bicskei katolikusok című Facebook-csoportban október 11-én keletkezett egy bejegyzés a bezárt katolikus templom jövőjéről. Ez azért is fontos volt, mert hosszú ideig semmi biztosat, nyilvánosat nem lehetett tudni az intézkedésről. 

bajmoczy_gyuri_latkep.jpg

Fotó: Bajmóczy György  

Varga Imre c. esperes, plébános ott írja:

"2018. szeptemberében, amikor felmerült annak a gyanúja, hogy a templomépület tornya valamilyen okból megmozdulhatott, a Székesfehérvári Egyházmegyei Hivatalhoz (Püspökség) fordultam, mivel a helyzet kiértékelése, az okok feltárása, a vizsgálatok koordinálása és - ha valóban probléma van - a veszély elhárítása meghaladja a bicskei katolikus közösség erejét.

Októbertől kezdve, bár a tornyot fagerendákkal belülről alátámasztották, a "menekülési útvonal" részleges elzárása miatt a templomot be kellett zárnunk a tömeges használat elől, bár az alátámasztást követően semmiféle elmozdulás, deformálódás, süllyedés nem mutatkozott a tornyon.

Az Egyházmegyei Hivatal által megbízott mérnökök minden tekintetben vizsgálták az esetleges okokat, és ez sajnos elhúzódott. Végül a különféle vélemények és megoldási elképzelések közül kikristályosodott a legjobbnak ítélt módszer, amely hosszú távra biztosítja, hogy a templom továbbra is megőrizze ezt az elmozdulásmentes állapotot. Ehhez olyan építészeti megoldásra van szükség, amely kiváltja az alágerendázást.

2017_templom.jpg

(Ez egy 2017-ben készült kép) 

Mivel a tervezés már célegyenesben van, megkértem a tervező mérnököt, hogy egy átlátható, időrendi sorrendbe szedett feljegyzésben mutassa be nekünk, hogy milyen feladatok voltak eddig, és milyen terveik vannak folytatásként.
Mérnök úrtól az alábbi feljegyzést kaptam." 

mefnoki_utemterv.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása