Kedves Bicske Szó! Éppen két óriási fát vágnak ki a Bocskai utca végében... Bicske talán legszebb szomorú fűzfája volt az egyik áldozat...
Azt a tájékoztatás kaptam a dolgozóktól, hogy a lakók kérdése volt, és engedélyezte az önkormányzat... Csendben jegyzem meg, itt lakom és nem tudtam róla, hogy ez a két fa bárkit is zavarna...
(0 Ft + ÁFA/hó szaktanácsunk szerint az önkormányzat minden nem SOS-típusú közterületi fadöntés esetén előre tájékoztassa a lakosságot az önkormányzat honlapján, a tévécsatornáján és havi kiadványában egy közleményben, a környéken élőknek pedig jutassa el az indoklást a munkálatok előtt minimum két héttel. Legyen benne például az is, hogy tavasszal mikor, kinél, hol, hogyan lehet informálódni az új - ilyen és ilyen - csemeték ültetéséről - a szerk.)   
Esetünkben nem kell pótolni a fákat, mert láthatólag veszélyes, nagyobb tömegű ágakat vágtak le róuk. A Kossuth téren néhány éve leszakadt egy ág egy autóra. A biztosító fizetett, de felhívhatta a figyelmet arra, hogyha itt és a város más közterületein nem tartja rendben a fákat az önkormányzat, akkor nem fizetnek. De ez a kisebbik baj. A nagy ágak járókelőkre is zuhanhatnak. Vagyis a probléma ilyesforma kezelése jogos, szükséges. Az erős, egészséges ágak olyannyira megszívhatják magukat nedvességgel, hogy ezért szakadhatnak le. A probléma abban áll, hogy bár van a városnak kiadványa, tévéje, honlapja, a környék lakóinak pedig postaládája. Ma a favágás kényes pont. 2005 körül az akkori bicskei ellenzék országossá lett sajtótémát menedzselt az akkori helyi fakivágások miatt  Érzékeny terület ez ma is, de tájékoztatással, indoklással el lehet venni az élét.       
bocskai.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása