Az egykori áruházi ingatlan kisajátítása és elbontása 154 millió forintba került. Ezzel összefügghet  az a rezignált kertészeti irónia, miszerint valakik (azt hiszem a növény mai képe alapján és ebben egy növényismerő ember is megerősített) titokban mustármagot vetettek a területre és a 154 M-t formáltak belőle. 

154_m.jpg

Korábban is hallani lehetett a magvetőkről. Tegnap azért mentem oda, mert a felső képet megláttam róla az interneten, amiről nem tudtam, hogy mikori felvétel. Alul a tegnapi állapot.    

154_mustar.jpg 

Hogy ezt miért nem kapálták ki (még), arra csak egyetlen magyarázat lehet: látták, hogy kultúrnövény és azt gondolták, ez idetartozik.  Végülis jól gondolták. Nem is baj, ha marad. 

 A mustármag bibliai szimbólum. A rabbinikus példázatok szerint a legkisebb mag.  A Magyar Katolikus Lexikon így róla. Nézzük csak Károli fordításban jelenlévő előfordulásait: 

 Mt 13,31 Más példázatot is adott eléjök, mondván: Hasonlatos a mennyeknek országa a mustármaghoz, a melyet vévén az ember, elvete az ő mezejébe

Mt 17,20 Jézus pedig monda nékik: A ti hitetlenségetek miatt. Mert bizony mondom néktek: Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag, azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen amoda, és elmenne; és semmi sem volna lehetetlen néktek.

Mk 4,31 A mustármaghoz, a mely mikor a földbe vettetik, minden földi magnál kisebb,

 Lk 13,19 Hasonló a mustármaghoz, melyet az ember vévén, elvet az ő kertjében; és felnevelkedett, és lett nagy fává, és az égi madarak fészket raktak annak ágain.

Lk 17,6 Monda pedig az Úr: Ha annyi hitetek volna, mint a mustármag, ezt mondanátok ím ez eperfának: Szakadj ki gyökerestől, és plántáltassál a tengerbe; és engede néktek.     

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása