A Történelmi Vitézi Rendről a Tatai TV Híradója. 

"Nagyanyáink és nagyapáink még meséltek valaha élt férfiakról, akik kiválasztottaknak érezhették magukat, hisz túléltek egy nagy háborút, ami minden addigit felülmúlóan pusztítóbb volt. Mind anyagi javakban, mind emberéletben. Naponta élték át, hogy társaik, barátaik, testvéreik mellettük haltak meg anélkül, hogy bármilyen segítséget is nyújthattak volna nekik. A halál mindennapos volt, kiszámíthatatlanul kaszált a harcosok között. Voltak közöttük egyesek, akik olyan helyzetbe kerültek, ahol többet kellett kockáztatni még ott is, ahol a puszta kockázat nélküli lét is életekbe került. Ha túlélték, kitüntették őket, ha nem, akkor talán soha nem meséltek róluk. A kitüntetettek egy válogatott csapat tagjai lehettek, őket fogta egybe a 100 évvel ezelőtt alakult Vitézi Rend, aminek a tagjai előtt tiszteleg Facsar Mihály magángyűjteményéből álló vándorkiállítás."

Még egy hétig, péntekig látható Tatán a Kuny Domokos Múzeumban vagyis a tatai Vár épületében - és utána érkezik Bicskére.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása