Így járt. Bicskén, az 1-es tavon akasztotta Benke Ede, kedden 11 óra tájban.  Már megosztottam olvasóink örömére, de úgy éreztem, fel kell hívnom (helló, mi) a részletek érdekében. Fogalmam sem volt róla, hogy a fauna e gyönyörű példánya itt úszik a bicskei határban. Laikus vagyok. Annyit tudok a csukákról, hogy ősszel és télen, hűvösebb időben van szeonjuk, amikor zsákmányhalaik kissé meredtebben közlekednek, szóval semmi ficánkolás.      Tavaly is fogott csukeszt, de idén is lement pergetni. Ez egy melós peca. A közcsuka rárabol a műhalra. Nagy élmény volt - mondja Ede..Fújt a szél szembe. A kis pálca miatt, amivel kiment a partra, nagyobb esélye volt a halnak. Ez egy 9-9,9, 5 kg-os - nagy hasú (szerintem kapitális, mert jól hangzik) példány. 90-95 centi. Ede nagyon szerény. Kérdezem, a 8 éves gyermekük látta-e a fotót: 

- Igen.

- Mit mondott?

- Hú, ez nagy csuka.

Visszament a tóba ez a hal is. "Minden halat visszaengedek. Kettőt vittem haza tavaly, füstölni... Karácsonykor is úgy vettem meg halat magunknak" - teszi hozzá nevetve - "mert nálunk mindenki szereti".  "Az igazi mindig a vadvíz, a folyókon, tavakon. A Duna és a Balaton  a nagypálya. A Dunán még nem voltam, ott harcsázni szeretnék."  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása