Mindeközben új poszter érkezett, amit fel is helyeztek.  A Magyar Építők híradása szerint megkezdődtek a munkálatok.  

A bicskei komplex beruházás tucatnyi, önállóan is értelmezhető közlekedési fejlesztést tartalmaz, így hatását az egész város közlekedésére kifejti.

 

 

Elkezdődött az intermodális csomópont kialakítása a Fejér megyei Bicskén, amely javítja a helyiek életminőségét, még vonzóbbá teszi a települést − hangoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kedden a beruházás első üteméről tartott sajtótájékoztatón.

 

Mosóczi László elmondta, hogy a most megkezdett első ütemre nettó 10 milliárd forintot fordítanak, és a tervek szerint 2023 októberére be is tudják fejezni a kivitelezők.

 

Az államtitkár közölte, hogy első lépésben rendezik a napi 70 teher- és 400 személyvonat (erről megkérdeztük a szerzőt, hogy biztos adat-e- a szerk.) által érintett állomás épülete körüli területet, új buszmegállót, buszfordulót és tárolóhelyeket, taxiállomást építenek, valamint P+R és B+R parkolókat alakítanak ki.

 

A vasútállomás megközelítésének könnyítése érdekében új összekötő út épül felüljáróval, meghosszabbítják a gyalogos aluljárót, továbbá a közrakodó is kikerül a mostani helyéről, így annak teherforgalma sem terheli a továbbiakban a város belterületét.

 

 

 

Az átépítés a vasúti forgalmat a lehető legkisebb mértékben érinti

Mosóczi László bejelentette azt is, hogy az időközben megkezdődött második ütemben egyebek mellett elkészülnek a vasútállomás épületének kiviteli tervei is.

 

Nyiszter Tamás, a MÁV beruházási vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy az átépítés a vasúti forgalmat a legkisebb mértékben fogja zavarni.

 

A beruházás fontosságát méltatva közölte: Bicske és Bicske-alsó utasforgalma magas, évente 370 ezer fő, ami korábban több esetben menetrend átalakításokat igényelt. Jelezte, hogy

 

a jegyvásárlás meggyorsítása érdekében 2022 első negyedévében Bicske állomáson kettő, Bicske-alsón egy automata jegykiadót telepítenek.

 

 

A beruházás egyben átfogó városrehabilitáció is.

Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy a beruházás egyben komplex városrehabilitáció is, tucatnyi önállóan is értelmezhető közlekedési fejlesztést tartalmaz, így az egész városra hatással lesz. Hozzátette:

 

az első ütem mellett megkezdődött a felvételi épület és a közúti aluljáró megtervezése is.

 

 

Bálint Istvánné a város polgármestere emlékeztetett arra, hogy hosszú évek egyeztetései, tárgyalásai vezettek idáig. Úgy vélte, az elmúlt időszak legnagyobb beruházásának köszönhetően Bicske soha nem látott fejlődésen mehet keresztül.

 Forrás https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/06/az-uj-intermodalis-csomopont-javitja-a-bicskeiek-kozlekedeset?fbclid=IwAR0m9ByLS6y2sJuHZsmecWNGpPSV_bwQ6H3DOjz-9R9sGuRFURwnpN9-bc0

 

Plakátmagányban ázó éjjelek: 2019. októbrében "adták át" a posztert, 15,5 milliárdos vasúti fejlesztést bejelentve.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása