Komoly fejlesztések előtt a bicskei MOL-kút.  De hogy ezt az egészen ízléstelen toronycégért miért engedte meg a város vezetése, azt csak a jó ég tudja. Illetve lehetnek sejtéseink, hogy kinek és miért szabad többet és miért pipálta ki a szorgos grémium ezt a kívánalmat is. Nem vagyok egyedül, aki bicskeiként az Öregtószeg fenti pontjáról szívesen tekint a szólőhegyi présházakra,  a Galagonyásra. Ha hó födi azért.Ha már zöldülget, ha teljesen zöld és ha itt az ősz, akkor azért. Ebbe a régi bicskei öregtószegi látképbe rondítottak bele. Mintha valami kínai piac lenne egy nagyváros külvárosának a sokadik kültelkén. De ez sajnos nem ott van, hanem a mi saját használatú (egykori és jó öreg) "mezővárosi" panorámánkba beletolva, a főutca folytatásában.  Komolyan kérdezem, bár a fejemet ingatva nevetek: enélkül, hogy ezt a cégért nem látná az autós vagy az utasa, tényleg nem tudhatná meg egy kézmozdulattal, hogy vajon hol van a benzinkút? Ne már. Az autós és utasa úgy keres ma motoroázist,  hogy kémleli a horizontot? 

Mellesleg azt is megnézném, hogy melyik bicskei vállalkozó cégének engednék meg azt, hogy érdekeltsége előtt a villanyoszlopnál kétszer-háromszor magasabb cégtábla tornyosuljon Bicske város határán belül. Ilyen alapon mindenkinek meg kellene engedni, ha már egynek megengedték.  Akkor aztán úgy nézne ki a mi kis szeretett Pajkaszegünk, mint egy cégtábla erdő. A Holdról pedig úgy, mint egy gombostűpárna.               

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves szerkesztő!
Örülök neki, hogy nem csak nekem szúrt szemet ez a torony. Nem csak a cikkben elhangzottak okoznak aggodalmat. De! Szerintem sem idevaló ez az építmény. Amit el szerettek volna érni vele, azt sajnos nem működik. Gondolom az autópályáról csalogatná ide az éhes autótankokat, de onnan napközben nyitva tartási időben nem nagyon látható a reklámtorony. Éjszaka a nyugatról érkezőknek látható talán egy világos pötty (sasszem), de ha oda is talál valaki, a kút zárt kapukkal várja. Manapság navigációs programokkal keresnek kutat, akiknek sürgős a tankolás, vagy éppen a büfé. Mostantól a környék energiapazarló, fölösleges és környezetkárosító megvilágítása történik, nem kis fényerővel.
Nem beszélve a villámcsalogatásról. Tapasztalatból (talán még tanítják is) mindenki tudja hova szokott bevágni. A földet ért villámcsapások száma biztosan emelkedni fog a környéken. Ha valaki látott már villámcsapást az azt is tudja, hogy az egyenes és a gömbvillám igen ritka. Az elágazásos cikk-cakk alakú csapás a leggyakoribb. Tehát nem egy helyre csap be, hanem vannak mellégágak is. A torony ráadásul fém, ami jó áramvezető és így a torony tök jó többek között arra, hogy odavonzza a ménkűt és tönkre tegye a közeli elektronikai berendezéseket. Ki fizeti meg ezeket a jövőbeli károkat? Más az, ha a torony autópálya közvetlen közelében a szántóföldön van. A torony 300 méterre van a városközponttól.
Mit okoz az ökológiai szempontok figyelmen kívül hagyása? A folyamatos megvilágítás, így az éjszaka hormonjának hiánya komoly egészségkárosodást okoz a környék állatvilágában. Kedvezőtlen hatást gyakorol az alvásra, melynek fiziológiai hatása fontos tényező. A farkashold mindennapossá válik. Boldog Molfelkeltét Bicskeiek! Stb. stb.
Csak reménykedhetünk, hogy sok elégedett sóhajtás is helyet kap majd a torony látványa által.
Mi lesz a következmény? Mindenki tudja! A szerkesztő megírta, a hozzászóló tett még valamit hozzá és egy régi-régi 1978-as Beatrice dal el is mondja mi lesz. „Süket füleket döngetek én, nem értik meg sokan a .....”
süti beállítások módosítása