Beszámoló arról a versenyről, ahol két bicskei általános iskolás és a Csabdi intézményben tanuló diák is nagyon szép eredményeket értek el saját korcsoportjaikban.
 
 A Bornemisza Péter Gimnázium, Általános Iskola évekkel ezelőtt hívta életre ezt a versenyt a Hit Gyülekezete által fenntartott intézmények és az állami iskolákban a kötelezően választható hit - és erkölcstan keretén belül. Erre az  ország iskoláiban a Hit Gyülekezete hitoktatását választó diákok nevezhettek. 
 
  A verseny célja: A Szent Biblia olvasásának megszerettetése.   
  
Három fordulós, egyéni, levelezős versenyen vehettek részt a diákok, amit az országos döntő követett.
    
 A feladatokat a Bevezetés a Biblia Világába és a Biblia Világa című tankönyv alapján állították össze, a tananyagban való előrehaladás figyelembevételével.
 
A versenyt évfolyamonként hirdették meg elsőtől hetedik  osztályig.
Papíralapon kellett kitölteni és e-mailben beküldeni a megoldásokat.
A három forduló összpontszáma alapján kaptak a tanulók meghívást a döntőre.

A bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános iskolából Dóczé Krisztián 3. osztályos, Szabó Lilianna 5. osztályos tanuló jutott tovább, míg Csabdiról a Petőfi Sándor Általános Iskolából Szabó Johanna 7. osztályos tanulót hívták a döntőre, amit Budapesten a Bornemisza Péter Gimnáziumban rendeztek meg május 26-án.
  Krisztián, Lilianna és Johanna országos döntőben is megmutatták, milyen jól ismerik a Szent Bibliát.
A döntőn  segédeszközt, Bibliát, tankönyvet nem lehetett használni, a feladatok megoldásait írásban kellett rögzíteni. 

A versenyfeladatok három helyszínen, minden évfolyamnak egyszerre  zajlottak, játékos hangulatúak voltak, de a témához illően mégis komolyak. 

A 3. évfolyamon 127, az 5.-en 106, a 7. évfolyamon is több, mint 90 induló volt, s a 15-16 legjobb eredményt elérőket hívták be az élő döntőre.

A döntőn Dóczé Krisztián a 6., Szabó Lilianna a 7., Szabó Johanna pedig a 11. helyezést érte el a saját korcsoportjában.

A felkészítők Mikus Györgyi (Bicske) és Longa Mária (Budapest) hitoktatók voltak. 

Ezúton is gratulálunk!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása