Utolsó kommentek:

@József Sándor: értelek. itt azonban nincs szó kitiltásról. tegyük fel, baleset történik az autópályán, amit éppen felújítanak. nagy a dugó. a főútvonal mentesít. jelenleg a sofőrök applikációk alapján döntenek, hogy merre menjenek. a barki kapuhoz ilyenkor forgalomirányítás kell. kamionokból kizárólag a kevés célforgalmat szabadna beengedni Bicskére, a tranzitforgalmat semmiképpen, egészen addig, amíg a mentesítő főútvonal járható, amíg ott nincs pl. baleset vagy más típusú torlódás. Az 1-es főútvonal a körforgalmi csomópont miatt állhat be baleset nélkül is egy idő után, amik láthatók az appokon a sebességek alapján. A bevezető út, a Tatai út, a Szent István út állapotáról nem is beszélve, nem hiszem, hogy a kamionkonvojok ezeknek valók. Él bennünk olyan feltételezés is, hogy sok egyéb, ettől független tényező miatt a templom öreg épületének állapotához is hozzátett a nagy teherforgalom. Ettől mentesíteni kell a települést a jövőben. Úgy értem, a konvojoktól. Alapvetően nem a kamionosok ellen születik ez a vélemény. Munkájukat tisztelem. Irányítóiknak tudnia kell, hogy a közlekedés nagy és veszélyes üzem, ahol vis maior beállhat a dugó. Azt azonban kifejezetten sajnálom, hogy a pálya bővítése és felújítása nem egy időben zajlik. Egyszer kellett volna felvonulnia az építőknek. Nem kellene az azt hiszem most épülő, vagy már kész vízelvezetőt szétverni. Mert az kuka. Nem akadályoznák a forgalmat kétszer. Ahogy látom, cég is van a szakaszon, amelyik nagy parkolót épített. Útban lesz. Majd az állam kifizeti. Van itt pénz.

Bejegyzés: Kamionok is jöttek át a városon számolatlanul - Ír az olvasó
Továbbra se értem a csodás rendőrségünket! Miért jó, hogy egy dugót úgy próbál meg megoldani, hogy a párhuzamos utakat teljesen lezárja, és ezzel további problémákat generál? Értelmes irányítás mellett, az irányokat felváltva engedik, megfelelő súlyozás mellett. De nem itt keresztbe lezár mindent, ezzel pl. a Lidl felé kényszeríti a forgalmat, ahol meg sorban alakulnak ki balesetveszéllyes helyzetek, mert ott nincs körforgalom.

Bejegyzés: Forgalomelterelés - Ír az olvasó
a Párbeszédet sem az egyeztetésekre, sem a mai eseményre nem hívták meg. Nem áhítozunk politikai pozíciókra, de sajnáljuk, hogy a mi támogatásunkra nem tartanak igényt. Ezzel gyakorlatilag semmibe vették az eddigi munkánkat.

Bejegyzés: Közös jelölt - Ma délután ez hangzott el Bicskén, a Hősök terén Molnár Dániel polgármesterjelölt részéről
Én is egyetértek hogy ki vannak tiltva a kamionok de ha ilyen akut esetek vannak akkor szerintem tolerálni kéne az ilyesmit.Csak bele kell gondolni a kamionosnak be van határolva a veztés idelye meg nem működne az ipari termelés bevásárló központok ha nem mennek türelmet megértést és toleranciát nekük.

Bejegyzés: Kamionok is jöttek át a városon számolatlanul - Ír az olvasó
nekünk120literes kukánk volt,mivel eddig ketten 60litert fizettünk jött a fel szólítás hogy csak 60l.kukában hajlandók elvinni.Megvettük 8300 ft.ért. Augusztus elején jött a számla 80l.ről személyes reklamálásra a válasz,60literesbe nem tehetek csak annyit hogy a fedél lecsukódjon ,mert nem viszik el,Most akkor vegyek egy másik kukát 8000 ért? Sok városban ingyen adják a szelektív edényeket.

Bejegyzés: A sunyi akció a rezsinövelés érdekében
Biatorbágyon egyre több helyre telepítenek olyan fekvőrendőröket, amiket csak simán fel lehet csavarozni az úttestre. Pl. a zebrák elé tökéletes megoldás lehetne itt Bicskén is, nem csak a gyalogosok védelmében, hanem mert az autós kénytelen lassítani előtte, különben nagyot huppan.

Bejegyzés: Szerinted a Bicskén belüli autós-motoros száguldozás normális?
Szerintem nemtom.
Lehet, h nem tartózkodom "eleget" Bicskén, ugyanis nem értem a problémát.
Ennek ellenére azt mondjuk látom, h a parkolás rendre bicskanyitogató itt, többször szóvá lett téve, változás nincs.

Bejegyzés: Szerinted a Bicskén belüli autós-motoros száguldozás normális?
T.Szerkesztő úr!

Tisztelettel köszönöm a válaszát!Az uszodánál mostanában nincsenek autósok,nem búgatják a motorokat,nem versenyeznek,a fiatalok nem kiabálnak,nem zajonganak,most totális csend van este és éjjelente!Lehet,hogy mégis csak "gazdira " talált a kis mondandóm amit leírtam és amit ön is leírt a válaszában?Nem gondoltam volna,de ezek szerint volt foganatja!Mindenesetre köszönöm önnek,hogy a témával foglalkozni tetszett,az én véleményemet is le tetszett közölni,és köszönöm az intézkedést az illetékeseknek is, a saját és a környéken lakók nevében is!

Köszönettel és tisztelettel!

Szokoli Julianna

Bejegyzés: Szerinted a Bicskén belüli autós-motoros száguldozás normális?
@brety21: T. Szokoli Julianna! Véleményét köszönöm, sok igazság van benne. Bicskén belül egyesek részéről eszeveszett száguldozás zajlik. Ők azt hiszik, hogy egyedül vannak az utakon, utcákon. A válasz pedig roppant egyszerű és nemcsak erre az esetre vonatkozik, hanem majdnem minden jelenségre, ami a település lakóit zavarhatja. az ún. "politikus" nagyrészt azzal foglalkozik, ami a nyilvánosság elé kerül, amiről sokan beszélnek, mert érdekli vagy zavarja őket. Amiről beszélnek, ami téma, azt nem lehet vagy nehezebb szőnyeg alá söpörni és úgy kezelni, mintha semmi probléma nem lenne. vagyis majdnem rátapintott a lényegre, kedves Szokoli Julianna. De nem az az igazi kérdés, hogy ér-e valamit a vélemény, igazából azt képviselni kell és kész. Több példát is mondhatnék. Leírtuk, hogy a városban többször kellene zöld-hulladékot szállítani, ha kevesebb levegőszennyezést akarunk magunknak egy autópálya, egy főút és egy erős belforgalom szennyezése mellé. És eljutottak idáig. Ha például egy lakóteleppel szemben gumi-külsőt égettek gázolajjal, hogy gyorsabban vigye le a hő a kábelről a műanyagot - azt javasoltuk, mindenki, akit zavar, hívja a 112-es diszpécserszolgálatot. Ha Önt zavarja az, ami a parkolóban történik, kérdezzen meg még pár embert a környezetében és hívja mindenki külön-külön a rendőrséget. Írjon a képviselőjének, a r.kapitánynak, ha úgy gondolja, a blogon is szívesen közöljük a megoldás érdekében.

Bejegyzés: Szerinted a Bicskén belüli autós-motoros száguldozás normális?
T.Szerkesztő úr!

Szeretném megkérdezni,hogy mit érünk el azzal,hogy elmondjuk a véleményünket?Ön vagy bárki a lakosok közül tud intézkedni?Itt rendőrökre lenne szükség,de nem 40 kg-sokra,hanem normális súlyú művelt,intézkedni tudó rendőrökre,akik nem ijednek meg a fenyegetésről,akik nem haverok,akik komolyan veszik a munkájukat!De mint tudjuk rendőr hiány vanÍ!Én az uszodához közel lakom és bizony sok esetben éjjel az uszoda parkolójában összegyűlnek az autós fiatalok és bögetik az autójuk motorját és autós gyorsasági versenyt rendeznek! A rendörség nagyon közel van az uszodához,tehát ez a borzalmas hangzavart nekik is hallani kell,de ők nem hallják!Állítólag már be is lett jelentve a rendőrségen,de azok a fülük botját sem mozgatják!Akkor,ön szerint ér valamit,ha elmondjuk a véleményünket!Bicskén a rendőrök,akik még állományban vannak, sok magánszeméllyel haveri viszonyban vannak,és ez gondolom mindent elmond!A másik meg, rendőrt látni Bicskén olyan mint fehér hollót látni Bicskén!Ugyan úgy mint az egész országban az utakon közelekedő autósok motorosok nem törödnek egymással,nem figyelnek egymásra,nem vigyáznak egymásra,és sok esetben a gyalogosokat figyelembe sem veszik!Én már nem egyszer megkaptam a gyalogátkelő helynél,hogy nem itt kéne járkálnom,menjek a temetőbe ,ott járkáljak,pedig én aztán csak akkor lépek a zebrára,ha meggyőződöm róla,hogy az autó megáll!És azért teszik a megjegyzést mert miattam meg kellett állniuk!A motorosok azok nem állnak meg,sőt még gázra is rálépnek!És most,hogy ezt elmondtam önnek ,érek el valamit!Semmit!Ön elolvassa,leközli és ennyi!A kommentelők,vagy egyetértenek velem,vagy kapok hideget meleget a kommentem miatt!Ennyit a véleményről!

Tisztelettel Szokoli Julianna

Bejegyzés: Szerinted a Bicskén belüli autós-motoros száguldozás normális?
Remélem oda eljutnak az illetékesek, hogy ha már felemelik a szerződésünket 80 literre, de összesen talán 20 liter szemetet termelünk, akkor nem lesz gond a 60 literes kuka. Mármint annyi ész talán szorult beléjük, hogy a szerződésnél kisebb kuka megfelelő, és nem kell venni másikat!
Amúgy ez is tipikusan olyan magyaros közigazgatásos (mintha senki nem tudna minimálisan se gondolkodni arra felé). Ha a szolgáltatóé a kuka (természetesen ennek ára beépül a szolgáltatásba), és ő hozza, akkor szerződésváltásoknál csak ki kell cserélni, és a szolgáltató jó eséllyel tudja forgatni a kukákat a házaknál, míg mi egyszerű szerződők, vajon mit csinálunk az éppen nem jó méretű kukákkal?

Bejegyzés: A sunyi akció a rezsinövelés érdekében
Amúgy kiváncsi lennék a pm valódi véleményére. Ennyire biztos benne, hogy újraválasztják? Mert minden racionális érv az mellett szólna, hogy ha már ezt meg kell lépni, akkor október vége után történjen!

Bejegyzés: A sunyi akció a rezsinövelés érdekében
Nincs rendben, de amíg a rendőrségünk felsővezetése olyan debil, hogy gyakorlatilag semmi mást nem csinál az állomány, mint intézményesített statisztika hamisítást, addig mérni is csak a nyíl egyenes jó széles főútra állnak ki, mert ott gyorsan, jó sok büntetést lehet kiosztani. Az meg senkit nem érdekel, hogy 2 hét alatt se okoz akkora veszélyt az a sok "gyorshajtó", mint az a másik kettő az óvóda mellett! Meg mérésen, és fánkzabáláson kívül amúgy sem történik semmi balesetmegelőzés jellegű intézkedés, mivel a statisztikában (hsz eleje) sokkal jobban mutat 200 büntetés, mint izzadt munkával rendet tenni a közlekedésben.

Bejegyzés: Szerinted a Bicskén belüli autós-motoros száguldozás normális?
Azért kíváncsi lennék a tényleges történetre. Mert ebből a leírásból kihámozott infók alapján kérdés, hogy a csapkodót, rugdosódót miért nem gyanúsítják szintén garázdasággal?

Bejegyzés: Autóba rúg és rácsap a 61 éves férfi Bicskén - Árokba löki a 44 éves gyanúsított
@AlexT: Általában akkor kapjuk meg, amikor a benne szereplő hirdetmények (pl. Bicskei Napok, márc 15. ünnepség,...) már elmúltak:)

Amúgy annak van valami oka, hogy az Erkel-Bányász sarkon lévő játszótérről nem viszik el a szemetet? A kukák tele, a környezetük is, mivel már ömlik ki belőlük!

Bejegyzés: Egy sort sem ír az önkormányzat a rezsinövelésről - Ír az olvasó
Ezek a fránya vezetéknevek.. :-)

Bejegyzés: Hét gyanúsított - Garázdaság Bicskén
Helyi újság is csak van, de nem hordják ki. Az idén 2 alkalommal kaptam meg.

Bejegyzés: Egy sort sem ír az önkormányzat a rezsinövelésről - Ír az olvasó
Balkán.. Ahol nem számit az (ember)élet. Csak az érdek.

Bejegyzés: Körforgalmat a barki átjáróba!
Ugyanmár, a kertvárosban ugyan az a 10 autó folyamatosan a járdán parkol, a felújított járdák használhatatlanok tőlük, de a jard nem tesz semmit. Múltkor konkrétan 10m-re az egyiktől mértek, de valahogy a járdán parkoló nem zavarta őket. Naponta bejárják a kertvárost, de minek, ha nem tesznek semmit?

Bejegyzés: A járdán parkolásról ír az olvasó
Ugyan ez a helyzet a kisállomásnál. A Jókai utca végén is rendszeresem a járdán parkolnak, hiába van kitéve várakozni tilos tábla arra is fittyet hánynak.

Bejegyzés: A járdán parkolásról ír az olvasó