Utolsó kommentek:

"Az érintett útszakaszt a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták. A rendőrök a forgalmat a párhuzamos mellékútra terelik.

Kérjük a gépkocsivezetők fokozott figyelmét és türelmét!"

Nem ártott volna viselni a fényvisszaverő öltözetüket, mert konkrétan nindzsákként terelték a forglmat, és csoda, hogy nem ütötte el senki őket.

Bejegyzés: Két ember meghalt ma hajnalban Bicskénél
Nagyon hasznos és pozitiv, csak félő, hogy a kis- és nagyállomás hasonló beállói sorsára jut,a vandálok célpontjává válik.Ne legyen igazam!

Bejegyzés: Nem a Kétfarkú Kutyapárt építette
Ez egy nagyon jól meg festett festmény az még több lesz az árverésen az biztos!!

Bejegyzés: XIX. századi művész festményei Bicskéről, az egyik majdnem 4 milliós kikiáltási áron
Komoly sziv vihette előre, mielőbbi felépülést kivánunk, büszkék vagyunk rá!
Gratula!

Bejegyzés: A bicskei főtörzs dobogóra lépett a TEK küzdősport gáláján a SYMA Csarnokban
Importálja az usa a demokráciát ebbe a fene nagy diktatúrába

Bejegyzés: Alacsonyan szállnak a katonainak látszó helikopterek Bicske fölött
ezt a módosítást kaszálta el a nyáron az AB, vagyis ez a zöld újságos infó egy korábbi, és dátumában ellenőrizetlen cikken alapul.
Szerintem

Bejegyzés: Engedett a parlament! Itt az új szabály a kerti kutakról!
@Szűkszavú: becslésem szerint ezek 200 literes űrtartalmú zsákok. minden bizonnyal a GESZ dolgozói illetve közmunkásai pakolták őket degeszre a területen összegyűjtött hulladékkal, amit a konténerhez vittek. Nemcsak a tárolóban, hanem körülötte is ezek láthatók.

Bejegyzés: Hol sírjaink domborulnak - A temetői szeméthelyzetről ír az olvasó
Már elnézést kérek, de mit keresnek ott a tömött zsákok? Nem tipikus temetői hulladéknak néznek ki ...

Bejegyzés: Hol sírjaink domborulnak - A temetői szeméthelyzetről ír az olvasó
Délelőtt felhívta egy családfő a jegyző titkársági számát a kút bejelentéssel kapcsolatban, ahol azt a tájékoztatást kapta, hogy ki foglalkozik kimondottan ezzel az üggyel és ő elmondta a férjnek hogy csak azokra a kutakra vonatkozik a törvény, amik 1996 után épültek. A régebben épült kutakra nem lesz bírság, maximum egy két tanús bizonylat kell mi igazolja hogy a kút 96 előtti.Megkérdezték, hogy ilyen bizonylatot honnan kérhetnének, amire az előadó elmondta hogy pont ugyanezt kérdezte meg ő is a vízügyi hatóságtól és csak ennyit mondtak, és ezt is csak akkor kell bemutatni ha kérik.

ez a bicskei család viszont sehol nem olvasott eddig arról hogy csak a 96 után épült kutakra vonatkozna ez a rendelet, ám így tájékoztat a hivatal
A házukat 2014-ben vették, akkor költöztek be, nyilván elképzelésük nincs, hogy mikor áshatták ezt a kutat, ahogy azt sem tudják, milyen mély, hány gyűrű van lent stb. Azt főleg nem tudják, ha esetleg ellenőrzés lenne az ellenőrök honnan tudnák hogy mikor épülhetett....
A Bicskei Szó úgy véli, a köztájékoztatás érdekében (agitprop helyett) a város közpénzből működő felületeit az állampolgárok kielégítő, széleskörű informálására kell használni. Bevallom, én sem láttam sehol ezt a '96 utáni kutakra való vonatkozást. Sem a BM rendeletben nincs, sem a tiszai vízügyi igazgatóság általam is idézett szövegében. a '96 utániság a kormányrendeletből következne, mert azóta kell(ene) minden kút létesítéséhez engedély, és ekkortól él is a kormányrendelet.
ebben valóban az van, és a jogrend is ezt írná elő, hogy visszamenőlegesen nem írhat elő kötelezettséget és bírságot sem.
ezzel szemben a törvény, ami magasabb szintű jogszabály, vízgazdálkodási bírsággal fenyeget a fennmaradási engedély be nem szerzése esetén.
njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=23855.347580
29. § (7) bekezdés elég egyértelmű. Ezúton is kérjük az önkormányzatot, szíveskedjék dolgozni azon, hogy a rövid, egyértelmű, megnyugtató, hivatalos tájékoztatás minden bicskei háztartásba eljusson azzal kapcsolatban, hogy mi a teendőnk kútjainkkal kapcsolatban. Az édesanyám házának udvarán álló kutat nem jelentem be. Teszem ezt azért, mert nem 1996 után épült, jómagam még pajzán gondolat sem voltam akkoriban, de becslésem szerint még a mi drága anyukánk sem. Csak a Bicske.

Bejegyzés: Kúthenger - A kútadóról kérdez az olvasó
Nagyon örvendetes, már csak abban bízom, hogy sikerül levetkőzni a jó magyar bürokratikus szokást, és a Rózsa Batyi sarkon azt 30m-t is sikerül megcsinálni, ami a batyin is abból a csodálatos "térkőből van".

Bejegyzés: Járdaépítés kezdődik az Apponyi Albert valamint a Rózsa utcában - Ír az olvasó
Valami tető féle jó lenne, mert így elég hamar a penész áldozata lesz...

Bejegyzés: Utcabútor? - "Buszmeg" a mányi úton
A forgalomszabályozásban sok szabványt és a KRESZ-en túli jogszabályt is be kell tartani közben.

Amikor táblák kihelyezéséről beszélgetünk, akkor többek között ezt is:
njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=6785.333813
Itt a 4. § (5) bekezdés érdekes.
Nem véletlen a szabályozás, minél több jelzést kell értelmezni, annál nagyobb a hibázás lehetősége a közlekedés közben.
A baleseti statisztika minden bizonnyal nem igazolja a kereszteződés veszélyességét, az ellenőrzés természetesen sokat segíthet a szubjektív biztonságérzeten is.
De az ellenőrzés hatékonyságát jól mutatja, a Spar dohánybolt előtti, vagy a Spar oldalánál való parkolás helyzete.
Egyébként, amikor a sebesség csökkentéséről/sebességkorlátozásról beszél valaki, tessék kipróbálni a nyílt, egyenes, jól belátható úton 20-al, 30-al menni. Aki most ezt kéri, ő sem fog annyival menni, mert semmi sem indokolja. Ilyen alacsony sebességnél gyakorlatilag még mérni sem mérnek.

Bejegyzés: Sebességrekordok az Akácfa utcában - Ír az olvasó
@metal: segítek megérteni, már amennyire tőlem telik. a valódi "hülyéket" egyáltalán nem érdekli ez az előzést engedő tábla, nem is tudnak róla, azt sem tudják mit jelent. az ott élők jelentős többségének azonban megfelelő helyismerete van. Hiába érzi magát felhatalmazva bárki bármire, az Elsőbbségadás kötelező! ott marad, ahol van, de ha jól értem a levélírót, Stop! táblát tetetne oda legszívesebben. Az Akácfában ebben a kereszteződésben megengedni az előzést, ez ám az igazi butaság, mert teljesen felesleges, szükségtelen és veszélyes. A levelet író olvasóval folytatott beszélgetésben, aki naponta többször arra közlekedik, még az is elhangzott, hogy jelentős sebességkorlátozás és ellenőrzés lenne szükséges az akácfás száguldozás miatt, ahogy történetesen a Vörösmartyban is. Ez a tábla pont a száguldozókat erősíti: semmi nem számít, úgy jövök, ahogy akarok. Figyelmeztetni kellene inkább arra e tábla eltüntetése után egyéb jelzésekkel, hogy kritikus ponthoz érkezik. Ennyi az egész.

Bejegyzés: Sebességrekordok az Akácfa utcában - Ír az olvasó
@Bicskei-Szó: "csak kevesen nem néznek "körül", vagyis minden irányba."
Pont ezért nem értem, hogy miért a táblát akarjátok eltüntetni. Ha innen eltünteted a táblát, akkor a hülyék egy része még felhatalmazást is fog rá érezni, hogy ne nézzen körül, miközben egy balesetben ugyan úgy ő lesz a hunyó!

Bejegyzés: Sebességrekordok az Akácfa utcában - Ír az olvasó
@metal: igen, ez nyilvánvaló, csak kevesen nem néznek "körül", vagyis minden irányba. nem biztos, hogy rendőrségi, bírósági gyakorlatig kell jutnunk, ha a defenzív vezetés mellett a közlekedési viszonyokat táblákkal megteremtő agy is defenzív a balesetmegelőzés érdekében. "A balesetek megelőzéséhez több kell, mint a szabályok betartása, mert a közlekedés biztonsága a vezetők előrelátásán és magatartásán is múlik. A defenzív vezetés szakirodalma balesetmentes vezetés titkairól szól." A defenzív vezetés körülményeinek megteremtéséhez pont nem elég arra számítani, hogy mindenki betart mindent, hanem a táblék kihelyezőinek is defenzívnek kell lennie. Előrelátónak.

Bejegyzés: Sebességrekordok az Akácfa utcában - Ír az olvasó
Az igen, komoly számok (súlyok), 17 évesen kiváltképpen.
Gratulálunk!

Bejegyzés: Bravúros erőemelő siker Orosházán - Havai Patrik Ifjúsági Magyar Bajnok!
A magyar rendőrségi, és bírósági gyakorlat szerint, ha van elsőbbségadás kötelező táblád, akkor neked elsőbbséget kell adnod mindenkinek aki a védett úton jön, függetlenül attól, hogy ott neki szabad-e előzni. Amúgy ez teljesen logikus, mivel te nem tudhatod, hogy neki milyen táblája van. Tehát igenis tessék benézni jobbra is, és nem lesz ilyen gond!

Bejegyzés: Sebességrekordok az Akácfa utcában - Ír az olvasó
@Mental Militia: de ha már a sarki házat éri szó, rögzítsük, hogy a kép alapján teljesen rendben van. ha nagyobb lenne a vegetáció, nyilván zavaró lehetne, de az elsőbbség meg nem adással és száguldással egy lapra tenni mint okot, vélhetően túlzás. mellékkörülmény, amire minden bizonnyal figyel a gazda, ahogy a kép is tanúsítja. A tükör nem lenne rossz.

Bejegyzés: Sebességrekordok az Akácfa utcában - Ír az olvasó