Utolsó kommentek:

nyáron választás előtt majd alakul valami,csak figyeljetek.

Bejegyzés: Terv az van, de hogy mikor lesz belőle valami...
@metal: tényleg! Rácz Tamás, autós-motoros és zöldtechnológiai szakújságíró, az értelmetlen táblák és buta kereszteződések ellen küzdő Ésszerűbb Közúti Közlekedésért... Szerintem ezt a vitát vele kellene lefolytatni, virtuális jelenlétében :) Találkoztam olyan véleménnyel is, hogy neki van igaza. Kifejezetten helyes az a levezetése, hogy a korlátozás a megtörtént súlyos balesetek okozóinak sara. Szerintem a sebességkorlátozás és annak ellenőrzése - tetszik vagy nem tetszik - szükséges ezen a részen is. Szerintem ide zebrát tenni igen nagy merészség. Alagutas gyalogátjárót már a hetvenes években készítettek egyet ettől a ponttól pár száz méterre. Az lenne a felelősebb megoldás itt is. Jobb védettséget nyújthatna az átkelőknek.

Bejegyzés: A halál torkában - Bicske, 1-es főútvonal, 60-as tábla
Szerintem ezt a cikket újságíró írta:
www.vezess.hu/magazin/2019/04/03/megtudtam-miert-kellett-ez-a-60-as-tabla-es-most-meg-bosszusabb-vagyok-miatta/

Mármint magát annak tartja, de szakmaiságot még nyomokban sem találni az írásában.

Bejegyzés: A halál torkában - Bicske, 1-es főútvonal, 60-as tábla
Újra leirom nem először, valaki vagy valakik sétáljanak már el a sportpálya mellett Jegenyefa utcába amelynek közepétől több tonna szemét,sitt stb. van lerakva.Napról napra több.Jelzem ez nem külterület, az Akácfa u. lakóteleppel szemben,aLosonczi u.mögötti rész.Évek óta gyűlik,viszont hiába semmi nem történik Gondolom ez is pusztába kiáltott szó lesz.

Bejegyzés: Véleménycsere Bicskén élő polgárok között a köztisztaságról
@metal: szerintem is indokolt a korlátozás. a fő kérdés az, hogy ide inkább alagút kellene, nem egy gyalogátkelő :) aki írta, nem újságíró. ő az idézett oldal olvasója, akinek a szerkesztő közzéteszi a véleményét. amivel akár vitatkozni is lehet.

Bejegyzés: A halál torkában - Bicske, 1-es főútvonal, 60-as tábla
Amúgy szerintem az a 60-s tábla teljesen indokolt (ez nagy szó tőlem, ritkán értek egyett korlátozó táblával). És ami rinyálást az "újságíró" előad, az csak arra bizonyíték, hogy nem szabadna mindenkinek megengedni az írást!

Bejegyzés: A halál torkában - Bicske, 1-es főútvonal, 60-as tábla
Ez jó, de ezt a súlyos esetet nem a teherautós okozta. Mivel a sebességeket nem látjuk, gyorshajtásról nem érdemes beszélni, de ott szabályos előzni. A súlyos esetet az útra kiforduló autós hozza össze, aki nem néz jobbra. Az ilyennek nem szabadna jogosítványának lennie!

Bejegyzés: A halál torkában - Bicske, 1-es főútvonal, 60-as tábla
Más aspektusból támadok: hány éves is a(z) 1-es (100-as) út burkolata, tudja vki pontosan? 70? Vagy..?
Évtizedek óta elavultnak számit: hangos, ennek ellenére nem is az a "tapadós fajta", nedves időben igen csúszós tud lenni.
Viszont "kitart". Akár a magyar ember.
Kénytelen..

Bejegyzés: Megtudtam, miért kellett ez a 60-as tábla és most még bosszúsabb vagyok
Biza.. Szemét. Évente és csak itthon milliószámra dobálják el. Miért? Visszakérdeznek: miért gond ez? Hiszen a csikk nem szemét..
Aha..
Közel 400 féle (vegyi)anyagból áll egy bagó. Ezeket eldobva az idő és/vagy az eső belemossa a talajba a mérgeket, amellett, h esztétikailag sem okés a dolog.
A napokban kisiskolások szedték össze Bicskén, de már aznap lehetett látni lehetett látni az utánpótlást. Csikkből..

Bejegyzés: Bicskei fotó egy feliratról - Kommentár nélkül
@Grimmtestvérek: a képen nem Székely Laci bácsi van. A képen Székely Laci bácsi IS látható. Most bizony szomorkodni sem kell a feledés miatt, mert a jó emlékű pedagógus, akit senki sem felejtett el, aki ismerte, az első perctől anyakönyvezett nevével szerepel a Bicskei Szó évekkel ezelőtt közölt posztjában. bicske.blog.hu/2012/07/23/regi_jo_kep_a_mi_zankankrol#c36960223

Bejegyzés: Régi jó kép a mi Zánkánkról- Hol van az a nyár...
A képen Székely Laci bácsi van. Igazán szomorú dolog, hogy ennyire "elfelejtődnek" az emberek! :(

Bejegyzés: Régi jó kép a mi Zánkánkról- Hol van az a nyár...
@yoshida: A megtermelt energia nem feltétlenül Bicskén lesz felhasználva. Az országos hálózatra táplál be, nincsenek kitüntetett fogyasztók.
Ez közvetlenül egyetlen házat sem lát el, hiszen eleve nem is megy mindig, miközben a villamosság mindig kell; hanem az általa termelt energiát ha elosztjuk egy átlag magyar háztartás energiaszükségletével (600.000/2500kWh=~240 lakás) jön ki.
A bicskei esetében hogy is van ez?
Ezt szintén az átlagfogyasztás alapján tudjuk megmondani. Pár éve évi 2400kWh/év volt ez Magyarországon, de ez sajnos évről évre emelkedik.
Bicskén az átlag fogyasztás 3200kWh felett lehet, így Bicskén hozzávetőleg 187 háztartásról beszélgetünk. Nem a közvetlen, hanem a közvetett ellátásáról.

Bejegyzés: EU-s támogatással naperőmű épült Bicske határában - Avagy naperőmű az Erőmű-tó közelében
Ha szeméttelep helyett pénzt hoz, már megérte. Ezen kívül a megtermelt tiszta energia itt Bicskén lesz felhasználva, nem kell 100 km távokat megtennie az elektronoknak sugárzó, vagy szennyező erőművekből :)

Bejegyzés: EU-s támogatással naperőmű épült Bicske határában - Avagy naperőmű az Erőmű-tó közelében
Ezek a táblák tévesen feltételezik, hogy az elkövető tud olvasni!

Bejegyzés: Ne tegyétek tönkre a jövőnket! - Ír az olvasó
febr.21 17óra.jegenye út vége(sport pálya mellett) égig érő füst és láng,szemét domb ég amiből több tonna van ott.Senkit nem érdekel hiába atöbb éve tartó irogatás,fénykép,valaki végrefelhivhatná rá az illetékes elvtársak figyelmét. Habár igéret lesz mivel közeledik a választás

Bejegyzés: Nem azt tüzelünk el a kályháinkban sem, amit akarunk! - Ír az olvasó
Sziasztok!

Február 14.-én reggel 9-30-kor lesz az első nyílt óra ,ami ingyenes :)
Csak regisztrációhoz kötött :)
Ez ügyben kérek mindenkit ,hogy a moncsi@kangatraining.hu e-mail címen jelezze részvételi szándékát :)

Bejegyzés: Babahordozós tréning anyukáknak
"Az érintett útszakaszt a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták. A rendőrök a forgalmat a párhuzamos mellékútra terelik.

Kérjük a gépkocsivezetők fokozott figyelmét és türelmét!"

Nem ártott volna viselni a fényvisszaverő öltözetüket, mert konkrétan nindzsákként terelték a forglmat, és csoda, hogy nem ütötte el senki őket.

Bejegyzés: Két ember meghalt ma hajnalban Bicskénél