S. Töttő Rita

Szeptember 18-án érkezik hazánkba Őszentsége, a XIV. dalai láma, Tibet vallási és politikai vezetője, akinek sajtóügyeiért a bicskei  Izing Róbert felel majd.
- 2000-ben, amikor utoljára itt járt  a dalai láma, ellátogattam  a nyilvános tanítására, amilyenre most is várja majd az érdeklődőket szeptember 18-án és 19-én -  meséli Róbert arról, amikorra is a tibeti buddhizmushoz fűződő kapcsolatának kezdete datálódik. Később Róbert, aki egyébként jelenleg is a Filmmúzeum főmunkatársa, 2006-ban közösen készített dokumentumfilmet egyik kollégájával,  Janzsó Viktorral, Tibet, a száműzött ország címmel.
-  A tibeti közösségről és a dalai lámáról készült az alkotás, itt kerültem vele közelebbi kapcsolatba. Azóta, ha a genfi  nagykövete, Tseten Samdup Chhoekyapa   Magyarországra látogat, engem keresnek fel, hogy segítsek. Így kértek fel most is, hogy a négynapos látogatás sajtóügyeit intézzem - árulta el a műsorokat szerkesztő fiatalember.


Izing Róbert tíz éve találkozott először a dalai lámával (Fotó: Poór Attila)

Nagy eseménynek ígérkezik a tibeti vezető magyarországi látogatása, sokakat érdekel ugyanis a buddhizmus, valamint  a vallási vezető személye, véleménye  itthon is. Éppen ezért - emelte ki  a bicskei Izing Róbert - szeptember 18-án és 19-én a dalai láma mindenki számára nyilvános tanítást tart Budapesten,  a Papp László Budapest Sportarénában.
A láma hazai sajtóügyeiért felelős fiatalember egyébként újabb filmmel készül, amelyről annyit árult el, hogy a címe Az igazság harcosai lesz. Ezt az alkotást is Janzsó Viktorral közösen jegyzik.

Fejér Megyei Hírlap

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása