Indulnak a gátra a rendőrök

2010.05.18. 22:22

A Bicskei Rendőrkapitánysághoz tartozó Mány településen már jelenleg is majd egy tucat rendőr rakja a homokzsákokat. A mányi-tó védelmére épült Nyúlgát fölött átbukott a tó vize, egy helyen át is szakadt a gát. A nagy mennyiségű víz a tőle nem messze lévő Szent László patakba folyik, de ez sem bírja a terhelést és az alatta lévő házakat veszélyezteti. A helyszínen lévők elmondása szerint a két-három kilométerre lévő házakba folyik be a víz. A gáton dolgozók megsegítésére a megyei rendőr-főkapitányságról önkéntesek indultak dél után nem sokkal. Összesen tizenhatan, beavatkozók, nyomozók, közlekedésiek, irodai alkalmazottak vállalták, hogy bicskei kollégáikhoz csatlakoznak és segítenek amiben tudnak.

Fejér megye másik neuralgikus pontján, Mór környékén szintén megsegítésre szorultak a helyi erők. Annak ellenére, hogy szinte valamennyi rendőr, még a szabadnaposak is zsákoltak, tereltek, segítettek a kitelepítésben, elkélt a megerősítés. Ide leginkább a Székesfehérvári Rendőrkapitányságról, Sárbogárdról és Gárdonyból érkezett a segítség. Bakonycsernyén mostanra a Gaja visszatért a medrébe, de az eső most is esik. Balinka, Mecsér felől már megközelíthető, Bodajk irányából azonban továbbra sem lehet behajtani. Fehérvárcsurgó-Igari bekötő továbbra is le van zárva. Lakóházakat sehol sem fenyeget a víz. Amennyiben nem érkezik több nagy mennyiségű csapadék utánpótlás, lassan helyreáll a rend.

Délután két órakor Székesfehérváron rendőrök közreműködésével megkezdik ismét a Székely utca végén lévő lakott hétvégi házakból a kitelepítést. A magasan álló víz miatt a város polgármestere életveszélyesnek minősítette a területet. A kilenc férfi és a négy nő, köztük egy állapotos asszony elszállásolásában a krízisközpont nyújt segítséget. A területről hétfőn este már elszállítottak hét embert, de reggelre visszatértek az ingatlanokra.

Székesfehérvár, 2010. május 18.
R. Szabó Ágnes FM RFK

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása