Kegyelmi állapotban vagyunk. Ebben a tanévben, amilyen versenyen elindultunk, mindenütt megmutattuk magunkat a döntőn… „Ja, a bicskeiek, már vártunk Benneteket”… Ismerősen csengtek a fülünkben ezek az elismerő szavak, akár Budapesten, Egerben, Győrben, Debrecenben, Kecskeméten vagy éppen Székesfehérváron hangzottak el. Lett légyen a posta, a tudatos vásárlási szokások, a fogyasztóvédelem, az Európai Unió, a NATO, „a történelem”, a környezetvédelem a téma, mindig helyt álltunk. Akkor mitől különleges ez a két legutóbbi siker?

Tompa László és Pálóczi Ádám. Egy végzős nyelvi osztályos és egy szakközépiskolás srác. Alkalmazott nyelvtudás és gyerekkori szenvedély. Ez a két kiinduló fogalom, a két megbízható alap. De mi kell még? Egyéni kiállás, magabiztosság, felkészültség. Határozottság, céltudatosság, győzni akarás. Ez a recept, semmi más.

Laci a Pécsi Tudományegyetem által meghirdetett első angol nyelvű földrajzolimpia országos szóbeli döntőjének a negyedik, Ádám a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Kara által szervezett Közlekedéstörténeti pályázat országos döntőjének a hatodik helyezettje. Ez a rövid mondat egyéni ötleteket, aprólékos munkát, rengeteg felkészülést takar. Országos versenyekről van szó, de egyéni megmérettetésekről. A bizottság előtt már csak magukra számíthattak, vállukon a teher, hogy a nekik szurkoló családot, barátokat, osztályt, tanárokat, iskolát kell képviselniük. Egy utolsó fellépésről, ahol meg kell győzni a szakemberekből, professzorokból, angol anyanyelvű tanárokból álló zsűrit, ahol minden kérdésre illik válaszolni, ahol le kell győzni a megilletődöttséget, nem mutatni a bizonytalanságot. Ahol bízni kell a mosolyokban, és érezni, élvezni a nemes küzdelem ízét. Amikor varázsolni kell, hogy mindenki érezze: „Enyém a téma, otthonosan mozgok benne.”

Ti ketten ezt tettétek, Fiúk, megmutatva országnak-világnak, iskolának-bizottságnak, társaknak-tanároknak, hogy - ha egy diák szeretne és tud, akar és képes – szinte bármit elérhet.

Tompa László és Pálóczi Ádám.

Rólatok szóljanak a hírek, Veletek legyen tele a sajtó! Taps.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása