Polgármesteri hivatal

Tusnádfürdő

Tisztelt testvérvárosi polgárok



Március 15.-e egyik legigazibb és legőszintébb ünnepünk, mert ez az ünnep tükrözi legjobban Magyarságunk lényegét, a Szabadság szeretetét.

163 év telt el a szabadságharc kitörése óta, ilyenkor idézzük fel Kossuth Lajost, Bem apót, Petőfi Sándort, akik rendkívűli helyzetben rendkívűli feladatokra vállalkoztak. Ez a vállalás nem más, mint a szabadság akarása, a magyar nemzetet alkotó polgárok szabadsága.

A szabadságharc óta eltelt időben nemzetünk átélt két világháborút, diktatúrát, több millió magyar hagyta el hazáját és több millióan kerültek ki a hazából úgy, hogy azt soha el nem hagyták.

Ma itt Erdélyben, és szűkebb pátriánkban, a Székelyföldön él a magyar nemzethez való tartozás eszménye és nagy örömmel fogadtuk a Magyar Országgyűlés kettős állampolgárságról szóló törvényét, amely lehetőséget nyújt az anyaországtól elszakított területeken élő magyar nemzetiségűeknek a magyar állampolgárság megszerzéséhez, amelyet ezen ünnep alkalmából is szívből köszönünk.       

Mi itt a Székelyföldön magyarként akarunk dolgozni, a magyar nemzet szerves része akarunk maradni, gyerekeinknek és unokáinknak egy jobb jövőt építeni a szülőföld elhagyása nélkül.

Kedves testvérvárosi barátaink!

A világon 52 országban élnek magyarok és március 15.-e a magyar szabadság ünnepe, minden magyar ember büszkesége, éljen bárhol is e világon.

Nem sok nemzet dicskedhet egy ilyen magasztos ünneppel, ezért a gondolatainkból tegyük félre a mai világ nehézségeit, teljes szívből tudjunk közösen ünnepelni, hiszen így lesz csodálatos ez az ünnep.

Kívánom, hogy nemzeti ünnepeinket mindig békében, nemzeti egyetértésben tudjuk megtartani.

Isten minket úgy segéljen.

Testvéri szeretettel,

Albert Tibor, a tusnádfürdőiek polgármestere, a kisebbik testvér

Tusnádfürdő, 2011 március 15

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása