A pszichológus így fogalmaz:

"Az uralkodó szemlélet szerint, ha a magatartászavaros, problémás gyereket betesszük a középosztály gyerekei közé, akkor megtörténik a csoda.De ez nemhogy nem történik meg, hanem   sokszor a konszolidált gyerek idomul a problémáshoz. Azon, hogy a szülők ennek nem örülnek, nincs mit csodálkozni. Felkért szakértőként nemrég Hajdúhadházán jártam, és bizony láttam, hogy iskola után még a nagy kamaszokat is kísérgetik a szüleik, mert mindenki fél. Miskolcon ugyanez van. (...) Hogy egy érdekes ellenpéldát mondjak, Miskolc közelében van egy Múcsony nevű település, s a helyiek elmondták, náluk jól működik az integráció: a magyarok csúsznak le egyre inkább a romák szintjére. (...)  A kutató szerint "Magyarországon van több százezer ember, akinek szó szerint semmilyen egzisztenciája nincs, és úgy boldogul, ahogy tud. Az erre adott többségi reakció érthető, és nem rasszizmus. A szegény gyerekek nem az integrált osztályoktól fognak jobban teljesíteni, hanem attól, ha mindenekelőtt az életkörülményeiken javítunk."

A teljes interjú, ami nem hordoz kimondotan bicskei vonatkozású momnetumot,  a Hetek című hetilap 2011. május 27-én kiadott számában olvasható el. Címe: A nyomort nem érdekli a bőrszín - Beszélgetés Vajda Zsuzsanna pszichológussal a globalizmus talajvesztett fiatalságáról.

(ia)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása