Saját családjától lopott

Címkék: rendőrség

2012.01.24. 15:35

 A Dabasi Rendőrkapitányság Ügyeletéről érkezett jelzés hétfőn este arról, hogy a gyáli rendőrök elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint tegnap az egyikük felügyeletére bízott bicskei házból, illetve bicskei telephelyről különböző tárgyakat loptak el, melyeket értékesíteni akartak, valamint a telepről elhoztak egy Mitsubishi Pajerot is, amivel Gyálra mentek.

 
A történtekről való értesítés után a bicskei nyomozók egyből felvették a kapcsolatot a gyáli rendőrökkel, így az elfogott 36 éves bicskei férfi, valamint 46 éves budapesti társa átszállításra került a Bicskei Rendőrkapitányságra.
 
Időközben kiderült, hogy a két elkövető a fiatalabbik férfi nővérének a házába ment be, amit a testvére és annak élettársa bízott rá, hogy amíg ők Afrikában tartózkodnak, vigyázzon rá. A férfi azonban odahívta a budapesti ismerősét, majd azzal együtt a lakásban összegyűjtöttek különböző tárgyakat, amiket magukhoz vettek. Ezek között volt mobiltelefon, karóra, netbook, de még navigáció is. Ezt követően az udvaron álló VW Golfba ültek, de mivel a fiatalabbik férfi másik sógora közben a helyszínre ért, így ő megakadályozta őket abban, hogy azt elvigyék. Ezt követően mentek át a nővére élettársának a tulajdonában lévő telephelyére, ahol szintén különböző tárgyakat vettek magukhoz, köztük egy antik ingaórát, egy repülő makettet, valamint szeszesitalt és 90 darab nyalókát is. A telepen állt a tulajdonos Mitsubishi Pajero-ja, amibe beletették az összegyűjtött tárgyakat, és azzal indultak Budapestre, hogy azokat értékesítsék. Azonban nem jártak szerencsével, mert nem tudtak túladni rajtuk, így Gyálra mentek az idősebbik férfi régi ismerőséhez. Ott azonban az egyik utcában - ahova leparkoltak - az immobiliser bekapcsolt, és az autót nem tudták újraindítani. Így a kocsiban italozni kezdtek, illetve zenét hallgatni, ami valószínűleg túl hangos lehetett, mert a közelben lakók bejelentés tettek a rendőrségre, mire a járőrök intézkedés alá vonták az autóban tartózkodókat. Amikor a gyáli rendőrök a gépkocsit ellenőrizték le, kiderült, a tulajdonos nem adott arra engedélyt, hogy azt a két férfi magához vegye. A tulaj nevében fia tett feljelentést a bicskei házból eltulajdonított tárgyakkal, illetve az autóval kapcsolatban.
 
Így a bicskei nyomozók a két férfit két rendbeli jármű önkényes eltulajdonításával, valamint lopással gyanúsították meg. Mint kiderült a VW Golf értéke 350 000 Ft, a Mitshubishi Pajero értéke 3,5 millió Ft, míg az eltulajdonított tárgyak összértéke 794 000 Ft volt.
 
A 36 éves bicskei férfi nem ismeretlen a bicskei rendőrök előtt, ugyanis tavaly júniusban ugyanígy lopta meg nővérét, illetve annak élettársát, akik akkor szintén külföldön tartózkodtak. A fivér zsákmánya akkor 1 800 000 Ft készpénz volt.
 
A két büntetett előéletű férfit a Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezik mindkettőjük előzetes letartóztatását.
  
Székesfehérvár, 2012. január 24.
 
Németh - Kész Mónika r. szds.
FM RFK szóvivő
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása