"Nem csúszkáltál a bicskei járdákon Karácsonykor? Felháborított, hogy még 25-én is tiszta jégpáncél volt a felüljáró a Telep felé. Szántó idejében ilyen nem volt. A lakosságnak kötelező a hóeltakarítás, síkosságmentesítés a város vezetése pedig magasról tojik a közterületekre? Nagyon felháborított." 

Mindezt olvasónk írja a bicskei karácsonyról és arra kér, címezzem  Bicske Csabdin élő polgármesterének.Történetesen magam is keltem át gyalogszerrel Bicske alsó felüljáróján Szenteste előtt pár órával.. A felüljáró meghódítása közben a "Hópárduc talpra áll" című hegymászós filmről beszélgettünk. A járdán fekvő hó már igen sok gyalogos lábnyomát őrizte, de teljesen letaposva nem volt. A megduplázott építményadót megdrágították 4 százalékkal azzal a rossz szöveggel, hogy nem éri el az infláció értékét, tehát emelése ajándék. Nekünk. Nos és ebből a megduplázott adóból sem futja arra, amire a korábbi elöljáróságok azért figyeltek? Viszont a bicskei polgárok 0 Ft+Áfa/hó tandíjért vehetnék részt a Téli magashegyi alapfokú hegymászó tanfolyamon vö. www.mahoe.hu  

Itt megvárják a legprofibb hómunkást, az olvadást. Amikor az utcánkhoz érek, megkérdezi a mi utcánkból kifelé tartó idősebb és nehezen járó asszony, aki ajándékot hozott unokáinak:

- Rámehetek én is a járdára? Vagy menjek az úton?

- Ha nagyon óvatos, jó a járda. Az útra semmiképpen nem menjen.

- Majd csak hazaérek. Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet!              

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az utak nincsenek takaritva,de legalább van főállású alpolgármesterünk dupla fizetésért mert arra van pénze a városnak.
Nemcsak csúszkáltam, hanem bokáig jártam a latyakban városszerte több helyütt. Lehet, azért, mert a Pállfy gyerek által összetört Ford miatt nem jutott kapacitás a mentesítésre.. Má' nemtom..
süti beállítások módosítása