A Bicskei Torna Clubnál zajló utánpótlás nevelés célja, hogy a gyerekekkel, fiatalokkal a sport illetve a labdarúgás megismertetése, megszerettetése - közösséggé kovácsolásuk versenyszerű feltételek biztosítása mellett.

Kapcsolat a város és környékének óvodáival, iskoláival, intézményeivel, sportegyesületeivel, a gyermek illetve diáksporttal, annak szervezéséről, rendezéséről történő együttműködésről.
Pályázati feltételek megteremtése az utánpótlás nevelés, versenyeztetés teljes körű biztosításáért. Edzőink folyamatos képzése, tananyagok, dokumentációk, tanfolyamok, technikai eszközök beszerzése, biztosítása.
Labdarúgó szakosztály korosztályos csapatainak működési feltételeinek biztosítása - a versenyeztetési
feltételeknek megfelelően.


A Bozsik-programban való részvétel


Az óvodai és az alsó tagozatos gyermeklabdarúgás /fiú;lány;vegyes/ feltételei, annak létesítménykezelése, edzői, technikai, oktatási feltételek megteremtése. A szülőkkel együttműködés, kapcsolattartás, szervezési-nevelési munkába való bevonás.
A gyermekek versenyeztetésének célja, tornajelleggel a kijelölt helyszínen. A játék megszerettetése. Ezen programban a BTC U7;U9;U11 korosztálya szerepel.

A Megyei Utánpótlás Bajnokságokban való részvétel


U13 korosztály versenyszerű ¾ pályás bajnokságban történő szerepeltetése, a játékszabályok részletes ismertetése, oktatása, a játékosok fizikai-elméleti felkészítése, az ehhez való tárgyi, technikai eszközök biztosítása. Csapategységre nevelés, a játékosok helyének, posztjának megismertetése.
Taktikai képzés megkezdése, sportpszichológiai foglalkozások biztosítása. Felkészült edzők,
szakemberek segítségével, felkészítés a magasabb korosztályba lépéshez.


U16 korosztály versenyszerű szervezett egész pályás 2X45 perces játékidővel, a labdarúgás versenyszabályai alapján történő bajnoki rendszerben /őszi-tavaszi / rájátszásos döntővel.
A játékszabályok tételes ismertetése, oktatása, visszakérdezése. A játékosok fokozott fizikai és elméleti felkészítése. Játékrendszerek ismertetése, gyakoroltatása. Játékelemek elsajátítása, posztok ismertetése, kiválasztás, sportpszichológiai foglalkozások biztosítása, felkészült edzők, szakemberek segítésével, felkészítés a magasabb korosztályba lépéshez.


U19 korosztály versenyszerű, szervezett, egész pályás, 2X45 perces játékidővel a labdarúgás versenyszabályainak alapján történő játékrendszerben /őszi-tavaszi / .
A játékszabályok tételes ismertetése, oktatása, visszakérdezése, a játékosok fokozott fizikai-elméleti és lelki felkészítése. Játékrendszerek, játékelemek elméleti és gyakorlati ismertetése, oktatása, gyakoroltatása. Taktikai variációk ismertetése, gyakoroltatása. Sportpszichológiai foglalkozások biztosítása, felkészült edzők, szakemberek segítségével, felkészítés a felnőtt korosztályos labdarúgó csapatokban történő szerepléshez.

Sportegészségügy

 

Egyesületünk biztosítja valamennyi tagja számára a rendszeres sportorvosi vizsgálatokon való részvételt. A sportorvos által elrendelt szűrővizsgálatokon történő megjelenést.

Edzőink az alapvető higiéniás szabályok betartására nevelik a rájuk bízott korosztályos versenyzőinket.
A Bicskei Torna Club valamennyi sportolójának biztosítja a higiéniai feltételeket /tisztálkodás,
szerelés mosás/.
Edzőink képzett elsősegélynyújtók, szakosztályunk hangsúlyt fektet a munkavédelmi illetve a sportpályán érvényes szabályok, rendelkezések, törvények betartására.

 

Bicske 2013. január 23.

                              Tisztelettel: Márton Imre szakosztályvezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása