A www.bicske.hu híradása szerint Válaszútról Bicskére érkezik Kallós Zoltán, a Balladák könyvének alkotója, Kossuth-díjas erdélyi magyar néprajzkutató, népdalgyűjtő.  


Hagyományainknak megfelelően első koncertünk az év elején megrendezésre kerülő újévi hangverseny. Számos bicskei előadó és országos hírnevű művész adott már nagysikerű koncertet ezen alkalomból, és idén sem lesz ez másképp.
Jótékonysági koncertre hívunk és várunk sok szeretettel mindenkit 2013. február 3-án 16 órai kezdettel a Petőfi Művelődési Központba.

Az est első felében fellép Bazsinka József. A Liszt Ferenc-díjas tubaművész mellett színpadunkon köszönthetjük még fiát, ifj. Bazsinka József tubaművészt és Irina Ivanickajat, az ELTE zongoratanárnőjét is.

Mészáros János Elek, Simándy József díjas énekes, a 2012. évi Csillag születik verseny győztese is elfogadta meghívásunkat sokak nagy-nagy örömére.


A koncert második fele a népzene és a néptánc jegyében telik: tehetséges zenészekkel és táncosokkal találkozhatunk, akik közül többen megmérették magukat a Duna Televízióban futó Fölszállott a páva tehetségkutató műsorban.
Fellép jótékonysági koncertünkön a Harmadik zenekar Erdélyből, akik a zenekarok kategória II. helyezettjei lettek, Tintér Gabriella, szólóének és szólóhangszer kategória döntőse, valamint Berecz István, a szólótánc kategória győztese, aki felkészítő tanárával, a művészeti nívódíjas, a Magyar Művészetért díj kitüntetettjével, Szabó Szilárddal és annak párjával, a Fejér Megyei Prima díjas, Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Németh Ildikóval érkezik.
De ezzel még mindig nincs vége a fellépők sorának: Gémesi Zoltán, a pozsonyi Szőttes Kamara Táncegyüttes művészeti vezetője és a Bicskei Hagyományaink Táncformáció oktatója is a Művelődési Központ színpadára lép.

Újévi köszöntőt mond Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Bicske Város polgármestere.

Az est díszvendége Kallós Zoltán, Kossuth-díjas erdélyi magyar néprajzkutató, népzenegyűjtő, aki a magyar népzenegyűjtés egyik legkiemelkedőbb alakja. Erdélyi és magyarországi gyűjtéseiből hanglemez válogatások jelentek meg, illetve két saját lemezt is megjelentetett már „Búsulni sohasem tudtam” és „Idegen földre ne siess” címmel. Emellett néprajzi filmek szaktanácsadója, a magyar táncházmozgalom egyik életre hívója.

Jótékonysági koncertünk során befolyt adományokból Bicske Város Önkormányzata támogatja a magyar kultúra és oktatás fennmaradásáért küzdő erdélyi Kallós Zoltán Alapítvány és a Gyermekotthonban nevelkedő gyerekeket támogató bicskei Mentsvár Alapítvány munkáját. Programunkra a belépés díjtalan, de köszönjük, ha adományával Ön is támogatja az alapítványok munkáját.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyobb reklámot kellett volna csinálni, ímert ez egy gyönyörű rendezvénynek ígérkezik
süti beállítások módosítása