Ír az olvasó

Címkék: menekülttábor

2013.06.30. 12:06

Üdvözlöm.
Kellene egy cikket írni a menekültáradatról, ami tarthatatlan már itt Bicskén. Tegnap újabb tömeg menekült érkezett Debrecenből mert ott összeverekedtek....Majd itt jól fognak viselkedni?
A menekülttábori Tescoban tarthatatlan a helyzet... Tolakodnak, erőszakosak és tele van velük az áruház. A padokon és egyéb helyeken ücsörögnek, neteznek ahol éppen lepuffannak.
Az emberek is panaszkodnak és félnek, nem ok nélkül... 
Meddig kell ezt még elviselni? Lassan kiszorítanak minket a saját városunkból! A nevemet legyen szíves ne említse, maradjon köztünk.  

 

 

Köszönjük olvasónk levelét. Gyakorlati szempontból közelítve a valóban égető kérdéshez, amiről lapunk már hírt adott: a menekültek számára elsőrendű a kapcsolat a már célországban lévő, vagy ahhoz közelebb jutott ismerőseivel, rokonaival. A bicskei táborlakók egyben azok, akik az anyaországból elinduló ismerőseikkel is kapcsolatot tartanak. A web és a telefon ezért olyan fontos nekik.

Bicske főtere, a Tesco és más helyek a wifi miatt közkedveltek számukra.

Ha ez a menekülttáborban jóval nagyobb sávszélességgel működne, valószínűleg - például kényelmességi szempontból - kevesebben töltenének teljes napszakokat bicskei területeken.

2013-ban az űrből lehetséges webkapcsolattal élőadásban beszélgetni a kozmoszban kiránduló emberi lénnyel, műszaki alapon tehát a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Bicskei Befogadó Állomása is biztosíthatna egy kellő kapacitású wifit.

Ha nem is teljes mértékben változtatna, de szerintem javíthatna a bicskei közösségi és közterületeken kialakult helyzeten.

A menekültügyi őrizet intézménye, amiről nemrégiben írt a Bicskei Szó  - reméljük alapvetően változtatni fog a helyzeten.   

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem a sávszélesítés a megoldás, hanem a szigorúbb szabályozás és a törvények betartatása.
Magyarországon ma a magyar ember hátrányban van, ez szégyen. Ezt tudja nyújtani a Nemzeti Kormány.
A parkban nem netezni látom a menekülteket, hanem hangoskodni, szemetelni, fetrengeni, csajokat stírölni.
ne sajnáljam már azért hogy alig tud wifizni.....ingyen utazik a vonaton mi meg csodás közmunkát kapunk 30 ezerért.....aha és nem utazhatok ingyen..ébredjünk már fel hölgyeim uraim..rohad a narancs de nagyon..
nem kértem, hogy sajnáld, csak hogy gondolkozz. ha kapcsolatot tart a már kinn lévőkkel, könnyebben továbbmegy. a narancsot pedig hagyjuk, mert ez már inkább banánköztársaság. magyar narancs helyett magyar banán a kultikus.
Lehet szidni a narancsot mert ráfér,de nehogy itt valamiféle nosztalgikus érzések keltődjenek az előző 8 évvel.Személy szerint én a libást, meg a hibbant Nérót mondjuk 20 nak ,a narancsosokat 19,5 nek pontozom a szemétségi listán.
süti beállítások módosítása