Az említett cikkel kapcsolatosan tájékoztatjuk - írja a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) közleménye -,  hogy a Debreceni Befogadó Állomáson elhelyezett kérelmezők létszáma a leírtakkal ellentétben nem 1500 fő, hanem jelenleg 1000 fő körüli.

A 2013. június 29-i Debreceni Befogadó Állomáson történt eset után valóban történt kérelmezők átszállítása a debreceni táborba –koszovói állampolgárok-, de a debreceni  intézményből is kerültek a bicskei befogadó állomásra –észak-afrikai- kérelmezők.

Az eset óta fokozottan odafigyelnek arra, hogy lehetőleg egy vallási körből kerüljenek a befogadó állomásokra a kérelmezők.

A Bicskei Befogadó Állomáson elhelyezett külföldiek száma jelenleg 600 fő körül mozog. Az elhelyezettek háromnegyede menedékkérő, negyede pedig nemzetközi védelemben részesített személy (elismert menekült vagy oltalmazott).

Nem érzékeljük a kérelmezők számának jelentős csökkenését, változását. Várakozásaink szerint a jelenlegi migrációs hullám év végére le fog csökkenni, és az intézmény működése visszaáll a rendes kerékvágásba 2-300 fős ellátotti létszámmal. Tapasztalataink szerint a menedékkérők többsége nem válságövezetből érkezik, csupán az idegenrendészeti eljárás elkerülése érdekében folyamodik nemzetközi védelemért. A július 1-jétől bevezetett jogszabályváltozás következtében a várakozások szerint év végére le fog csökkenni a megalapozatlanul menedéket kérők száma, hatékonyabbá válnak az idegenrendészeti intézkedések és ezáltal felgyorsulnak az eljárások és kisebb teher hárul majd a befogadó intézményekre. A Hivatal jelenleg is törekszik arra, hogy csökkentse a befogadó intézmények zsúfoltságát - közölte a Bicskei Szó kérdésére válaszolva Draragó Réka sajtóreferens. 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az jó, akkor most már csak örüljünk csendesen?Nem tudom a többi bicskei ,hogy érez az üggyel kapcsolatban ,de rajtam valahogy nem lett úrrá ez a nagy hurrá optimizmus.
süti beállítások módosítása