A "gyámságba" vett fiú esete

Címkék: rendőrség

2013.09.11. 20:25

Százezer forintért vásárolt magának egy 14 éves fiút Romániából egy váli házaspár. A munkára megvett gyermek milliókat lopott el nevelőszüleitől. A rendőrség emberkereskedelem miatt nyomoz.

Lopás miatt tett feljelentést egy váli férfi a Bicskei Rendőrkapitányságon szeptember 9-én. A nyomozók egy súlyos bűncselekményre is fényt derítettek: emberkereskedelemmel gyanúsították meg a feljelentőt és a feleségét.

Kiderült, hogy a házaspár februárban, Romániában egy családtól százezer forintért vásárolt meg egy 14 és fél éves gyermeket. A gyereket hivatalos iratokkal gyámságba vette a házaspár és úgy hozták Magyarországra, hogy dolgozzon nekik az év végéig.

A megállapodás szerint az anya ezért kapta a pénzt, azonban a "vásárlók" arról nem tudtak, hogy a gyereknek nem ez volt az első gyámságba vétele és arról sem, hogy volt egy titkos megbízatása is. Az édesanyja úgy bocsátotta útjára fiát, hogy a lehető legtöbb pénzt lopjon a munkaadóitól. A fiú tette is a dolgát, s a bő fél év alatt milliós nagyságrendben lopta meg a házaspárt.

A váli férfi a lopássorozat miatt fordult a rendőrséghez. A rendőrök az eset feltárása után a férfit és feleségét őrizetbe vették, s kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A gyermek elhelyezéséről a nyomozók gondoskodtak. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kezdeményezték a romániai társszervekkel a kapcsolatfelvételt az anya felelősségre vonásával kapcsolatban.

     Részletek.....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása