A Székesfehérvári Törvényszék Sajtóosztály tájékoztatása szerint a Bocskai utcai bolt kirakatát betörő és a TESCO parkolójában autókat feltörő külföldi elkövetővel szemben, gyorsított bíróság elé állításban a Bicskei Járásbíróság a következő ítéletet hozta meg.  

A Bicskei Járásbíróság 2014.02.27. napján – bíróság elé állítás keretében – ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki két nappal korábban a bicskei TESCO áruház parkolójában lopási célzattal betörte két ott parkoló gépjármű ablaküvegét, továbbá a helyi kínai üzlet bejárati ajtaját is betörte, és az üzletből közel 150.000,- forint értékben tulajdonított el készpénzt, és egyéb értéktárgyakat.

A bíróság a vádlottat 1 rb. a Btk. 370. § (1) bekezdésébe ütköző és – figyelemmel a (2) bekezdés b) pontjának bc) alpontjára – a (3) bekezdés b) pontjának ba) alpontja szerint minősülő kisebb értékre, dolog elleni
erőszakkal elkövetett lopás bűntette, valamint 2 rb. a Btk. 370. § (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés b) pontjának bc) alpontja szerint minősülő szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás
vétségének a Btk. 10. §-a szerinti kísérlete miatt halmazati büntetésül egy évi – végrehajtásában kettő évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte.

A bíróság kötelezte továbbá a vádlottat az okozott kár megtérítésére is.
Az ítéletet tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett - írja a Székesfehérvári Törvényszék Sajtóosztályának közleménye. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása