orchieda.jpg

 

Kedves Olvasó!
Az idei évben éppen 101 éve, hogy a Nemzetközi Nőnap keretében, hazánkban is megemlékezünk kedves nőnemű szeretteinkről.
A nőnap napjainkban már inkább virágajándékozásról, valamin az egymásnak s
zóló kedveskedésről szól. Az ünnep eredete egészen 1857-ig nyúlik vissza. Az 1857. évi Március 8-i Női sztrájk emlékére tartják a Nemzetközi Nőnapot. E a napon New Yorkban negyvenezer munkásnő sztrájkolt egyenlő bérért, munkaidő-csökkentésért, jobb munkakörülmények elérése érdekében. Ennek nyomán, később1910-ben a második női konferencia alkalmával 17 ország, több mint száz képviselője határozott a Nemzetközi Nőnap megtartásáról. 1911-ben megtartották az elő Nemzetközi Nőnapot, s 1913 óta hazánkban is ünnepeljük. A nők jogai és a nemzetközi béke napját 1977-ben tette hivatalos ünneppé az ENSZ-közgyűlés.
Mivel is köszönthetnénk e napon méltóan szeretteinket?
A Nőnap és a virág fogalma már-már szorosan összefonódott az elmúlt 100 esztendő folyamán. Vidám képet mutat ilyenkor falu és város arculata, hiszen lépten-nyomon egy-egy férfit táthatunk virágcsokorral, vagy néhány szál virággal suhanni.

nőnap.jpg
A mi kis üzletünk is lelkes készülődéssel, várakozással tekint a közelgő ünnep felé. Sokat gondolkodtam, milyen ajándék, figyelmesség is lenne a leginkább alkalmas, mely méltán hivatott volna a férfiak számára kifejezni tiszteletüket nőnemű szeretteik iránt. Megtalálni mindenkinek azt a virágot, ajándékot, amely „az övé”, amely leginkább tükrözi személyiségét. Éppen ezért, mi magunk is arra törekedtünk, hogy eme ünnepre sok-sok egyedi virággal készüljünk. Személyre szabott csokrokkal, valamint a legkülönlegesebb színváltozatú orchideákkal, s egyéb botanikai különlegességekkel várjuk a hozzánk betérőket.
Fontosnak tartom, hogy a kompozíciók az adott évszakkal is harmóniában legyenek, ebből adódóan, kedves tavaszi virágokat; kéknefelejcset, kankalint, hamvas színű szellőrózsát, virághagymákat ültettünk vidám hangulatú edénykékbe; cserepekbe, csinos bádogvödrökbe, rusztikus kosárkákba.
Gondoltunk a szorgalmas, háziasszonyokra is, akik művészeik a háztartásvezetés hivatásának is. Számukra igazi különlegességekkel kedveskedünk, furfangos, aromás fűszernövények várnak gazdára hangulatos, stílusos edényekben. Eme botanikai csodák, tetszetős külsejükön túl, friss fűszerekként kiváló szolgálatot tesznek majd a konyhában, s nem utolsó sorban egészségünk megőrzésében is egész évben segíthetnek bennünket.
Kínálatunkban szerepel illatos Francia levendula (Lavandula Stoechas), mely Tihany és Provence romantikus hangulatát idézi elénk, olasz-szalmagyopár (Helichrysum Italicum), különféle kakukkfű-változatok (Thymus); akad küztük bonsai-alakú, s citrom illatú. De szomorúan csüngő és fa alakú rozmaring (Rosmarinus Prostatus) is pompázik nálunk ez idő tájt.

Kedves Olvasó!
Szóval, hogyan is köszönthetnénk e napon méltón szeretteinket? Térjen be kis üzletünkbe egy kis botanikai utazásra! Örömmel segítünk kiválasztani a legmegfelelőbb, igazán személyre szabott virágot kifejezetten az Ön szerettei számára.
Üdvözlettel:
Noémi a Virág Galériából


Cím: 2060. Bicske, Kossuth tér 9.
Tel: 06-22/425-398
e-mail: noemi.virag.galeria@gmail.com

A Facebookon is elérhetőek vagyunk: Noémi Virág Galéria https://www.facebook.com/Noemi.Virag.Galeria?ref=ts&fref=ts

jóbringa.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása