A Bicskei Szívek Park lesz a Bicskei Napok központi tere. Ez bicskei családok összefogásának és munkájának köszönhetően kezdett egy dunántúli település központjához méltó formát ölteni - vállalatok, cégek, magánszemélyek és a város is csatlakozott kiépüléséhez. Amikor 2002-ben az Összefogás Bicskéért kezdeményezésére valamint állampolgári javaslatra a területet 400 tulajdonostól megvette az önkormányzat Szántó János polgármester és Molnár Julianna jegyző irányításával, azzal a céllal tették, hogy a város megfelelőképpen tudja a későbbiekben hasznosítani.      

 ketfele.jpg

Bicske napok, hetek, hónapok, évszakok és évek Fotók: Izing Máté 

 

Május 14. (csütörtök) 18.00 A 34. Bicskei Napok kulturális rendezvénysorozat és a kiállítások ünnepélyes megnyitója a Művelődési Központban. A Bicskei Napokat megnyitja: Pálffy Károly, Bicske város polgármestere. Ünnepi műsor - Harangkoncert - Közreműködik a Szironta Csengettyűegyüttes. Szép sikereket könyvelhet el a besnyői Szironta Együttes, a magyarországi csengettyűzés vezető képviselője. Különleges, egyedi hangzásvilágú koncertjeiket hazai fejlesztésű hangszerek segítségével adják. Bicskei harangkoncertjük keretében klasszikus feldolgozásokat hallhat tőlük a közönség.

18.30 Kiállítás megnyitók a Művelődési Központban. Ágh Gyula Mihály festő Narancsinges lány című kiállítását megnyitja: Tima Gabriella tanárnő, verset mond: Jakab Károly középiskolai tanuló. Németh Éva művésztanár Árnyak alatt című kiállítását megnyitja: Moldován Katalin tanárnő Ezen a napon a Virágos Bicskéért pályázat résztvevői kedvezményesen vásárolhatnak.

Május 15. (péntek) 9.00 Hősök napi megemlékezés a református temetőben

9.00 Mocorgó - játékos gyermektorna Bicske Városi Óvoda sportnapja a BTC pályán.

11.00 Öltöztessük fel a Születésfát! A Művelődési Központ előtt álló „Születésfa” együtt nő gyermekeinkkel, s minden évben tovább bokrosodik az újszülött babák nevével. Babaköszöntőt mond és a város nevében emléklapokat ad át: Bálint Istvánné Bicske város alpolgármestere, közreműködik: Csiribiri csoport

14.00 Jubileumi visszatekintő - Ünnepi találkozó Altshausen-Bicske testvérvárosi kapcsolatának 20 éves jubileuma alkalmából a Fiatalok Házában. Program: Ünnepi köszöntők, testvérvárosi megállapodás megerősítése és az emlékkiállítás megnyitása. Közreműködik: Ficánka német nemzetiségi gyermekcsoport

16.00 TIÉD A SZÍNPAD! Zenés, irodalmi műsorcsokor. A Szent Margit Általános Iskola Szent László Tagiskola tanulóinak kulturális bemutatója a Művelődési Központban.

17.00 Jobbulás a testnek, jobbulás a léleknek. Idősek találkozója a Bicskei Baptista Gyülekezetben.

17.00 A KÖRBEFESTETT BICSKE  - Kővári Attila festőművész kiállításának megnyitója a Batthyány-kastélyban. A művész legutóbbi tárlata a Debreceni Nagytemplomban nyílott KALI YUGA címmel.                    

A látogatókat köszönti Vásárhelyi János. Gitáron játszik: Gerdenics Bence és Goldsmann Balázs. 

A kiállítást megnyitja Izing Antal.

Szeretettel várunk mindenkit! 

 

17.30 Beharangozó program a Bicske Szíve parkban. Bicskei Huszárzenekar és a Mányi Vadvirág mazsorett-csoport közös bemutatója

19.00 BUDAPEST BAR koncert a Bicske Szíve parkban. Kitűnő zenekar, fantasztikus egyéniségű énekesek és nagyszerű dalok – mára elmondhatjuk, hogy a Budapest Bár megváltoztatta a véleményünket arról, hogy hogyan szólal meg egy cigányzenekar. 2014-ben két lemezt jelentettek meg, Húszezer éjszakás kaland és Délutáni csókok címmel, 2015-ben pedig egy különleges klezmer albumot készítenek. Ezen a koncerten ebből az ezerszínű, de a Budapest Bár zenekar kitűnő zenéje által összefogott repertoárból válogatnak. Természetesen a régi nagy kedvencek sem maradnak ki a műsorból. A koncert látogatása ingyenes! Esőnap: május 17.

Május 16. (szombat) 9.30 VIII. BATTHYÁNY-KUPA Egyéni női-férfi asztalitenisz-verseny a Buzánszky Jenő tornacsarnokban.

10.00 Bicskei Bogaras Piknik a Batthyány-kastély parkjában a Természetkedvelő Bogarasok Köre szervezésében. Program: Bográcsozás, autós felvonulás

10.00 BICSKE BARÁTOK TALÁLKOZÓJA a Batthyány-kastélyban. Program: Kötődéseink című jubileumi kötet bemutatása Bicske barátai című kiállítása A kiállítást szervezi és megnyitja: Kratochwill Mimi művészettörténész. Közreműködnek: Gór Nagy Mária Színitanoda növendékei Köszöntőt mond: Dr. Végh Róbert, Bicske város díszpolgára, az egyesület elnöke

Hagyományos ízek – ízes hagyományok Pannónia szívében Bicske Szíve park

8.00 Települések ízei főzőverseny Bicske Város Önkormányzata szervezésében. A szervezők szeretettel várnak minden vállalkozó kedvű szakácsot, kuktát és az ízletes ételeket szerető embereket. Zsűrizés, kóstoló 13 órától.

10.00 Hagyományőrző börze, termelői és kézműves kirakodó-vásár. A standokon a Vértesalja és Vál-völgye települései mutatkoznak be turisztikai látványosságaikkal, gasztronómiájukkal, népi hagyományaikkal.

10.30 Ünnepélyes megnyitó - A fesztivált megnyitja: Bálint Istvánné, Bicske város alpolgármestere

10.40 Gyermekcsoportok fellépése a szabadtéri színpadon. Közreműködnek: Bicske Városi Óvoda gyermek-csoportjai, az Apró Talpak és a Bicskei Csillagszeműek

14.00 V. FUTABICSKE Futó-kocogó verseny minden korosztály számára korcsoportonként. Nevezés: 13.50-ig a helyszínen. .

14.00 Bicskei ebédhez szól a nóta Mészáros János Elekkel

15.00 Vendégváró. Testvérvárosi találkozó és a kistérségi települések kulturális bemutatkozása

17.30 Bicskei Fesztivál Fúvószenekar szabadtéri koncertje

18.30 Altshauseni énekkar szabadtéri koncertje

19.30 Esti buli az Origó 69 együttessel Közben: Pirosruhások és Hullámtér vizuális látványszínház, az Élőkép Színház vendégjátéka.

21.30 Bulizz velünk! Szabadtéri disco a Sörbár előtt.

21.30 Naricvan aka Stereo Project

00.30 Dj: Andreas Belépő: 800Ft

A fesztivál szombati kísérő programjai

10.00-18.00 Retro véradás és szűrővizsgálatok

10.00-12.00 Mesesátor, Kismesterek sátra, Ringató gyermektorna, Csiribiri gyermektorna

10.00-17.00 Kalandpark gyerekeknek, bábelőadással.

11.00-18.00 Rekeszmászás

11.30 VI. BICSKEI RANGADÓ Bicske Város Képviselő-testülete - Bicskei TC öregfiúk labdarúgó-mérkőzés a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola sportudvarán.

14.00-16.00 Dekázó verseny

14.30 Bicske Telep - Bicske Kertváros diák, férfi, és női labdarúgó mérkőzés

14.00-18.00 Népi játszótér korongozás, agyagozás, kézműves ügyeskedések. Könyves sátor, papírszínház, könyv cserebere.

16.00 I. Testvérvárosi kupa.Testvérvárosaink-Bicske férfi labdarúgó mérkőzés

Sötétedés után: Csillagászat, távcsöves bemutató és még sok más érdekes program várja az idelátogatókat.

Május 17. (vasárnap) Városi sportnap

7.00 Felnőtt horgászverseny a Barátság Horgász Egyesület szervezésében. Helyszín: Erőmű-tó

8.00 Szentmise és elsőáldozás a római katolikus templomban.

9.00 VI. Bicskei Napok Úszóverseny az uszodában.

9.00 XXIV. Batthyány-kupa egyéni sakkverseny a Batthyány-kastélyban.

9.00 XV. Utcai Kosárlabda Kupa STREET BALL Bajnokság az uszoda előtti parkolóban

9.30 Istentisztelet az evangélikus templomban

10.00 Istentisztelet a református templomban

10.00 Bicskei Napok kupa – Női kispályás labdarúgótorna a BTC pályán. Nevezés: május 16-ig az uszodában. Nevezési díj: 5.000 Ft

14.00-16.00 Dekázó verseny

Családi délután a Bicske Szíve parkban

14.00 Palotás össztánc, a jelenlegi és régi csokonais diákok közreműködésével

14.00 Kedvenceink - Kisállat kiállítás a parkban. Hozd el egy órára otthonról kedvenc háziállatod, s mutasd meg!

14.10 Sport- és táncbemutatók: Aerobik Szabó Péterrel. Hölgytréning és Pasitorna. Akrobatikus roki. Hastánc bemutató. Zumba Fitness. Kempó bemutató

16.00 ÉLŐSAKK bemutató a Szent László Általános Iskola diákjainak közreműködésével.

17.00 Alma együttes koncertje. 1996 nyarán alakult meg az Alma együttes. Zenéjük kezdetben felnőtteknek szólt, majd egy véletlen megkeresés kapcsán gyerekeknek kezdtek el játszani. Több zenés színházi és irodalmi produkcióban is részt vállaltak. Az együttesnek saját, máshoz nem hasonlítható hangzásvilága van. A koncert látogatása ingyenes!

18.00 Palotás össztánc

14.00-18.00 Gyermekbirodalom. Népi játékpark. Papírsárkány eregetés, lufi-hajtogatás, arcfestés, korongozás, agyagozás. Mesefilm sátor, kézműves ügyeskedés. Dalos-mondókás gyermekfoglalkozás és tartásjavító torna mindenkinek. Jótékonysági süti vásár.

A Bicskei Napok záró napja igazi sportos, családi program, melyre szeretettel várunk mindenkit! Otthon maradjunk? „Á DEHOGY”

A program és az időpont változtatás jogát fenntartjuk!

Május 21. (csütörtök) 17.00 Így szerettek ők - Író- olvasó találkozó a Nagy Károly Városi Könyvtárban. Vendégünk: Nyáry Krisztián író, a Magvető Könyvkiadó és az Athenaeum Kiadó igazgatója A találkozó háziasszonya: Márkó Szidónia tanár. A helyszínen Nyáry Krisztián könyvei kedvezményes áron megvásárolhatók. A találkozót dedikálás követi. Nyáry Krisztián néhány évig költészettörténetet tanított a pécsi egyetemen, majd kommunikációs tanácsadóként dolgozott. 2012-ben kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és költők sze-relmi életéről szóló írásait, amelyek rövid idő alatt nagy népszerűségre tettek szert. A posztok alapján megjelent az Így szerettek ők c. kötete, amely a 2012-es év egyik könyvsikere volt. A kötet olvasásnépszerűsítő hatása miatt több díjat is elnyert. 2013-ban megjelent az Így szerettek ők második része, majd az Igazi hősök – 33 magyar című kötete, amelyben olyan 19-20. századi magyar emberek életét mutatja be, akiknek sorsa vagy személyes döntései ma is példaértékűek.

 

bicskei_napok.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása